بررسی تاثیر کودهای زیستی بر عملکرد کمی و کیفی گیاه دارویی ماریتیغال Silybum marianum
محل انتشار: سومین همایش ملی علوم کشاورزی و صنایع غذایی
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 554
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
RCASFT03_212
تاریخ نمایه سازی: 27 فروردین 1393
چکیده مقاله:
گیاه دارویی ماریتیغالSilybum marianumبه لحاظ داشتن مواد موثره فراوان در درمان بسیاری از بیمار یها و همچنین سازگاری نسبتاٌ خوب این گیاه دارویی با شرایط آب و هوایی ایران قابل توجه میباشد. به منظور بررسی تاثیر کو دهای زیستی نیتروکسین و بیوفسفر بر عملکرد کمی و کیفی گیاه دارویی ماریتیغال آزمایشی در سال زراعی90-89 در مزرعه تحقیقاتی واقع در فارس (نورآباد ممسنی) در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار و چهار تیمار اجرا گردید. تیمارها شامل کود زیستینیتروکسینn)کود زیستی بیوفسفرp)نیتروکسین + بیوفسفرnp)و شاهد (عدم استفاده از کود) بود. در این تحقیق صفاتیاز قبیل وزن هزار دانه، عملکرد دانه، عملکرد بیولوژیک، شاخص برداشت، درصد روغن و عملکرد روغن اندازه گیری شدند.نتایج نشان داد که تغذیه با کودهای زیستی نیتروکسین و بیوفسفر باعث افزایش در اکثر صفات مورد مط العه در گیاه دارویی ماریتیغال گردید. بدین ترتیب بیشترین درصد روغن و عملکرد روغن در تیمارnp بدست آمد که نسبت به تیمار شاهد تفاوت معنیداری نشان داد. در مجموع نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که کاربرد کودهای زیستی نقش مفی د و موثری در بهبود عملکرد کمی و کیفی گیاه دارویی ماریتیغال دارد.
نویسندگان
فریبرز سعیدی
دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران
محسن رضایی
دانشجوی کارشناسی ارشدزراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد خرم آباد
مازیار قاضی هرسینی
دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :