تاثیر تیمارهای فسفر و روی بر جذب و غلظت این دو عنصر در کاه و کلش دو رقم گندم
محل انتشار: دهمین کنگره علوم خاک ایران
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,249
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SSCI10_415
تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385
چکیده مقاله:
فسفر و روی از عناصر ضروری گیاه به حساب می آیند . گزارش ها نشان می دهند که کاربرد روی غلظت آن را در دانه گندم افزایش می دهد . کمبود روی علاوه بر کاهش عملکرد محصولات کشاورزی، موجب کاهش ارزش تغذیه ای آنها نیز می گردد آزمایش گلخانه ای بر روی 18 نمونه خاک از نقاط مختلف استان فارس نشان داد که کاربرد روی در خاک علاوه بر ازدیاد وزن خشک، غلظت روی در شاخسار ذرت را نیز بطور قابل توجهی افزایش داد برزو در تحقیقات خود نشان داده است که در گندم کشت شده در خاک آهکی بیشترین ضریب همبستگی بین ماده خشک با روی کربناتی همراه با فسفر بومی خاک بدست آمده است . حسینی نشان داد که مصرف روی در تمام سطوح غلظت و جذب روی در دانه را افزایش داد . سینگ و شوکلا نیز گزارش کرده اند که مصرف روی باعث افزایش مشخص در رشد برگ، ساقه، دانه، وزن خشک و محصول در گیاه گندم می شود . سینک و همکاران طی یک آزمایش مزرعه ای برهمکنش مثبتی بین فسفر و روی در گندم مشاهده کردند . شرما و سکسینا ملاحظه کردند که با افزایش سطوح فسفر میزان عملکرد و جذب فسفر افزایش یافت . هدف از این تحقیق بررسی اثر فسفر و روی بر جذب و غلظت این عناصر در کاه و کلش در دو واریته گندم ( دروم و نان ) در یک خاک آهکی با کمبود فسفر و روی در استان فارس می باشد
نویسندگان
منصوره توجه
دانشجوی کارشناسی ارشد بخش علوم خاک دانشگاه شیراز، دانشکده کشاورزی
سیدجعفر یثربی
استادیار بخش علوم خاک دانشگاه شیراز، دانشکده کشاورزی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :