تأثیر نیتروژن و بور بر رشد و ترکیب شیمیایی کلزا
محل انتشار: دهمین کنگره علوم خاک ایران
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,289
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SSCI10_413
تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385
چکیده مقاله:
نیتروژن معمولأ مهمترین عنصر غذایی محدود کننده رشد گیاهان زراعی به حساب می آید . بنابراین در سطح وسیع توصیه می شود . بر اساس گونه، مرحله رشد و اندام گیاه، میزان نیتروژن لازم برای رشد مطلوب بین 2 تا 5 درصد وزن خشک گیاه خواهد بود . بور در تقسیم سلولی بافتهای مریستمی، تشکیل جوانه های برگ و گل، متابولیسم و هیدروکربن ها و انتقال آنها، سنتز پروتئین، متابولیسم چربی، سنتز پکتین، انتقال کلسیم در گیاه و غیره نقش مهمی ایفا می کند . معمولأ مقادیر کمتر از 25 میلی گرم بور در کیلوگرم در ماده خشک گیاهی دلیل کمبود و سطوح بیشتر از 200 میلی گرم در کیلوگرم دلیل مسمومیت برای اغلب گیاهان است [.2] سمیت بور در نواحی خشک به علت بالا بودن غلظت بور در خاک یا آب آبیاری یک معضل محسوب می شود . بنابراین هرگونه اقدامی برای مقابله با سمیت بور در این نواحی از اولویت برخوردار است . هدف از انجام این آزمایش مطالعة تأثیر کاربرد نیتروژن و بور بر رشد و ترکیب شمیایی در کلزا می باشد .
نویسندگان
هادی کوهکن
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد بخش علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیر
منوچهر مفتون
استاد بخش علوم خاک دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :