بررسی مخلوط احیائی مواد آلی و ضایعات فولادسازی به عنوان منبع تامین عناصر غذایی گیاه

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,029

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_410

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

مطالعات نشان داده که در کشورهای پیشرفته سرباره های کارخانه های تولید فولاد کاربردهای بسیار زیادی در صنایع مختلف پیدا کرده اند و از یک محصول زیان آور به محصولی مفید و سود آور تبدیل شده اند . سرباره های کوره آهن منبسط شده در لایه های کوبیده خاک در اثر جذب آب خاصیت سیمانی نشان می دهند و موجب چسبندگی دانه ها می گردند . برای استفاده از سرباره ها در خاک آماده سازی کمی لازم است و معمولا تغییر شکل اولیه آنها لازم است تا اینکه بتوان از این مواد به عنوان یک منبع کودی در خاک استفاده کرد . گزارش های قابل توجهی پیرامون قابلیت استفاده مفید از اکسید آهن ، سرباره و غبار پروازی حاصل از صنایع فولاد سازی بروری مقدار عناصر غذایی قابل جذب و افزایش عملکرد گیاهان تحت تاثیر آنها منتشر شده است . سرباره علاوه بر آهک حاوی تعدادی از عناصر غذایی مورد نیاز گیاه هم می باشد که پتانسیل آن را به عنوان یک ماده اصلاح کننده خاکهای اسیدی افزایش می دهد به عنوان مثال در سال 1996 کریستین و ارستاد مشاهده کردند استفاده از سرباره به عنوان یک ماده آهکی در خاک آلی باعث افزایش pH ، وزن خشک گیاهی و افزایش مقدار عناصر غذایی قابل جذب گیاه می شود با توجه به موارد فوق الذکر و اهمیت صنایع فولادسازی در کشور و استان خوزستان، وجهت بکارگیری ضایعات صنعت فولادسازی در کنار مواد آلی در بخش کشاورزی، این تحقیق در مجتمع صنایع فولاد خوزستان و با هدف کلی تعیین مناسب ترین نسبت سرباره به ماده آلی کاربردی به اجرا در آمد

نویسندگان

محمد اسکندری

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات اهواز

عبدالامیر معزی

استادیار گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز

مصطفی چرم

استادیار گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Dofing , S.M., E.J.penas, and J .W. Maranville .1989. effete ...
  • Kristen, M. , and Erstad , k.j., 1 996. "converter ...
  • Oguntoinbo , F .I ..anduy .E.A.and subulo , R.A . ...
  • Parkpian, p., 1983. The Potential Of Zron Waste By-Prduct as ...
  • Sikka , R. and Kensal .B.D. , 1994.Effect Of fly-ash ...
  • نمایش کامل مراجع