بررسی دز پاسخ علفهای هرز گاوزبان Anchusa sp.) قیاق Sorghum halepense و گیاه زراعی ذرت Zea mays به علف کش نیکوسولفورون در روش کاشت کف جوی

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 764

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RCASFT03_079

تاریخ نمایه سازی: 27 فروردین 1393

چکیده مقاله:

جهت بررسی پاسخ علفهای هرزگاوزبان،قیاق و ذرت رقم Sc704 به نوع علف کش نیکوسولفورون، آزمایشی دز پاسخ در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 10 تیمار و 4 تکرار در سال 1390 در مرکز تحقیقات کشاورزی فارس (زرقان)انجام شد. تیمارها عبارت بودند از: 1- کشت ذرت روی پشته + سمپاشی نواری 2- کشت ذرت روی پشته + یک کولتیواتور در مرحله 45 سانتی متری ذرت 3- کشت ذرت روی پشته + 2 بار کولتیواتور در مرحله 25 و 45 سانتی متریذرت 4- کشت ذرت روی پشته و وجین دستی (شاهد) 5- کشت ذرت روی پشته + بدون وجین دستی 6- کشت ذرت کف جوی + سمپاشی سراسری 7- کشت ذرت کف جوی + سمپاشی نواری در کف جوی 8- کشت ذرت کف جوی + جابجایی جوی و پشته در مرحله 25 سانتی متری 9- کشت ذرت کف جوی + وجین دستی 10 - کشت ذرت کف جوی+ بدون وجین دستی. سمپاشی با نیکوسولفورون و به میزان 2لیتر در هکتاربود.نتایج نشان داد که پاسخ گیاه زراعی ذرت و دو علف هرز به نیکوسولفورون در تیمارهای واجد علف کش متفاوت بود. به طوری که در تیمار 1 (کشت معمول+سمپاشی) ، مقدارGR50در گاوزبان، قیاق و ذرت به ترتیب 33.5و 51,6 و 79,3 گرم ماده فعال در هکتار بود. در تیمار 6 ( کشت کف جوی+سمپاشی سراسری) ، مقدارGR50در گاوزبان، قیاق و ذرت به ترتیب 38,2 و53,6 و 8 گرم ماده فعال در هکتار بود. در تیمار 7 (کشت کف جوی+سمپاشی نواری)، مقدار 50GRدر گاوزبان، قیاق و ذرت به ترتیب 35,2 و49,7 و 78,4 گرم ماده فعال در هکتار بود. یعنی در تیمار کشت کف جوی+سمپاشی نواری علف کش کمتری نسبت به دو تیمار دیگر سمپاشی مصرف شد. در عین حال تحمل ذرت در تمام دزهای آزمایشی از دو علف هرزنامبرده بیشتر بود..

نویسندگان

فاطمه کیمیایی

دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک،

فرخ دین قزلی

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فارس(زرقان

اسکندر زند

موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور، بخش علف های هرز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • زد، ا، م.ع. باغستانی.، ر. پورآذر.، پ. ثابتی و ف. ...
  • _ و ف.قزلی. 1388.بررسی کارایی علف کش نیکوسولفورون در روشهای ...
  • Anonymous. 1 996 _ TITU S@, application for registration Iran..Du ...
  • نمایش کامل مراجع