توزیع غلظت کل و قابل جذب عناصر روی و آهن در بخشی از اراضی کشاورزی اطراف قم
محل انتشار: دهمین کنگره علوم خاک ایران
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,319
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SSCI10_395
تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385
چکیده مقاله:
حفظ محیط زیست و دستیابی به توسعه پایدار یکی از مباحث اصل است که با اجرای طرح های جامع اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در سرلوحه برنامه کشورهای مختلف جهان و از جمله کشور ما قرار گرفته است . حاصلخیزی خاک بیانگر وضعیت خاک از نظر فراهمی مقدار کافی عناصر غذایی ضروری برای رشد گیاه است . در مدیریت حاصلخیزی خاک لازم است کلیه عناصر غذائی ضروری به مقدار کافی و به شکل قابل جذب در اختیار گیاه قرار داده شود . به دلیل وجود کمبود برخی عناصر غذائی، عملکرد متوسط محصولات کشاورزی عمدتاً کم بوده و لطمات اقتصادی زیادی از این کمبودها متوجه کشور شده است [.2] فقر شدید روی و آهن در بسیاری از خاکهای کشاورزی دنیا و ایران گزارش شده است . در همین ارتباط، گیاهان کشت شده در این اراضی نیز با درجات مختلف از کمبود این دو عنصر کممصرف رنج میبرند . از میان عناصر کم مصرف مورد نیاز گیاه، آهن اولین عنصری است که ضرورت آن برای رشد گیاهان به اثبات رسیده است . این در حالی است که آهن چهارمین عنصر فراوان پوسته جامد زمین می باشد [1] ولی در کشور ما اغلب گیاهان دچار کمبود این عنصر می باشند . لذا با توجه به عدم وجود اطلاعات کافی در مورد وضعیت روی و آهن در اراضی کشاورزی استان قم این مطالعه با هدف بررسی توزیع غلظتهای کل و قابل استفاده این عناصر در این استان، انجام گرفت .
نویسندگان
زهرا موحدی راد
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه خاکشناسیی دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان
امیرحسین خوشگفتار منش
استادیار گروه خاکشناسیی دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان
حسین خادمی
دانشیار گروه خاکشناسیی دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان
مجید افیونی
استاد گروه خاکشناسیی دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :