بررسی اثرات میزان و روشهای مصرف سولفاتروی برعملکرد پنبهسای اکرا در قراخیل مازندران
محل انتشار: دهمین کنگره علوم خاک ایران
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,072
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SSCI10_366
تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385
چکیده مقاله:
کمبود عناصر ریزمغذی از قبیل روی ، آهن ، مس در محصولات کشاورزی گسترش جهانی دارد . روی در بسیاری از سیستمهای آنزیمی گیاه، نقش کاتالیزوری، فعال کننده و یا ساختمانی دارد و در ساخته شدن و تجزیه پروتئین ها در گیاه نیز دخیل است . مصرف روی در اکثر خاک ها موجب افزایش وزن خشک ماده گیاهی و در همه آن ها باعث افزایش غلظت روی و جذب کل آن توسط گیاه می گردد [.3] رضائی و همکاران [1] گزارش کردندکه مصرف 10 کیلوگرم در هکتار سکوسترین آهن ، 40 کیلوگرم در هکتار سولفات روی و 20 کیلوگرم در هکتار اسید بوریک محصول وش پنبه را به ترتیب 42 ، 39 و 32 در صد افزایش داده است . تاندیو [4] گزارش نمودکه مصرف روی باعث افزایش 230 کیلوگرم عملکرد محصول پنبه نسبت به شاهدگردیده است . بررسی انجام شده نشان داده است که 41/6 درصد از نمونه های خاک مزارع پنبه میزان روی کمتراز 0/5 میلی گرم درکیلوگرم می باشد و 97/4 درصدازکل نمونه های مزارع پنبه میزان روی کمترازیک میلی گرم درکیلوگرم است [.2] از آنجایی که مصرف عناصرریزمغذی خصوصاً روی بر محصولات مختلف اثرمثبت و معنی داری بجا گذاشته است تحقیق حاضر به منظور ارزیابی اثرات میزان و روشهای مصرف سولفات روی برروی عملکرد پنبه سای اکرا اجرا گردید
نویسندگان
غلامرضا علیزاده
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران
رمضانعلی دهقان
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران
مهرداد شهابیان
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران
محمودرضا رمضانپور
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :