تأثیر مقدار و روش مصرف سولفات روی بر عملکرد و برخی خصوصیات کیفی پرتقال سانگین

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 6,911

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_359

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

مرکبات یکی از محصولات حساس به کمبود روی می باشد کمبود روی بعد از نیتروژن، شاید گسترده ترین ناهنجاری تغذیه ای در مرکبات می باشد که در بیشتر خاک ها دیده می شود . مطالعات انجام شده در باغهای مرکبات شرق مازندران نشان داد که میزان روی قابل استفاده خاک 35 درصد این باغها کمتر از یک میلی گرم در کیلوگرم بود و نتایج تجزیه برگی همین باغها نشان داد که غلظت روی برگ حدود 57 درصد باغها کمتر از 30 میکروگرم در گرم بود ] Asadi و همکاران [. 2002 a تحقیقات انجام شده نشان می دهد که درختان مرکباتی که در این مناطق مبتلا به کمبود شدید روی هستند دارای میوه های صاف ، رنگ روشن و همچنین مغز میوه های خشک هستند و معمولا قبل از آنکه علائم کمبود روی، مانند کاهش رشد و تغییر در آناتومی برگ مشاهده شود، عملکرد و کیفیت میوه کاهش خواهد یافت ] اسدی کنگرشاهی و همکاران 1380 و [. 1381 بنابر این برای اجتناب از کمبود روی نیاز است که یک برنامه کود دهی طراحی شده داشته باشیم . کمبود روی در باغهای مرکبات شرق مازندران، به دلیل آهکی بودن خاک ها ، مصرف نامتعادل کودهای شیمیایی ، همچنین مصــرف بی رویه کودهای فسفره و عدم مصرف کودهای حاوی عناصر کم مصرف در گذشته بسیار مشهود می باشد و می توان اظهار داشت که روی از عوامل محدود کننده تولید می باشد و مصرف آن در این منطقه برای افزایش عملکرد و بهبود کیفیت محصول ضروری می باشد ] Asadi و همکاران [.2002 b با توجه به مطالب ذکر شده ، در این تحقیق اثر مقدار و روش مصرف سولفات روی بر عملکرد، کیفیت میوه، زمان انبارداری میوه، غلظت عناصر غذایی برگ و میوه پرتقال سانگین در شمال ایران مورد بررسی قرار گرفت .

نویسندگان

نگین اخلاقی امیری

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران

علی اسدی کنگرشاهی

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • اسدی کنگرشاهی، ع _، ن _ اخلاقی امیری، م 0 ...
  • اسدی کنگر شاهی، ع _، ن . اخلاقی امیری، م ...
  • Asadi Kangarshahi , A., M. Mahmoodi and N.Akhlaghi. 2002a. Nutritional ...
  • Asadi Kangarshahi , A. , M. Mahmoodi and N. Akhlaghi, ...
  • Hassan, A.K. 1995. Effect of foliar sprays with SOIe m ...
  • Langthasa, L., R.K. B hattacharyya. 1991. Foliar application of zinc ...
  • Qin, X.1996. Foliar spray of B, Zn an Mg and ...
  • نمایش کامل مراجع