تعیین روش مدیریتی مناسب برای افزایش تولید و بهبود کارایی کود های نیتروژنه در گندم
محل انتشار: دهمین کنگره علوم خاک ایران
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,611
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SSCI10_280
تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385
چکیده مقاله:
متوسط جهانی کارایی مصرف نیتروژن ) Nitrogen Use Efficiency ( NUE در غلات 18 کیلوگرم دانه به ازاء هر کیلوگرم نیتروژن مصرفی و درصد بازیافت نیتروژن Nitrogen Apparent Recovery Fraction ( NARF) آن 33 درصد می باشد [.3] این ارقام در ایران به دلایل عدم دقت در انتخاب نوع، مقدار و زمان مصرف کودهای نیتروژنه، پایین می باشد و لازم است با اصلاح روشهای مدیریتی مخصوصاً مصرف صحیح و به موقع کودهای نیتروژنه، آنها را افزایش، از هدر رفت و در نهایت از آلودگی زیست محیطی کاست . Fan و همکاران (2004) گزارش کردند که استفاده از کود اوره با پوشش گوگردی Sulphur Coated Urea ( SCU) بجای اوره قبل از کاشت، بازیافت و کار آیی نیتروژن را در کشت گندم پاییزه بطور معنی داری افزایش داد [.4] لطف اللهی و همکاران (1383) در خاک های بافت سبک کرج گزارش کردند که مصرف SCU قبل از کاشت نسبت به اوره باعث افزایش بیشتر عملکرد گندم و کار ایی بالای یتروژن گردید [.1] بابا اکبری (1384) نیز در مزارع گندم در کرج با دو بافت مختلف دریافت که بیشترین میزان عملکرد دانه گندم، کارایی زراعی و درصد پروتئین دانه گندم در تیماری بود که در آن یک سوم نیتروژن از منبع SCU و یا کود کامل ماکرو استفاده شده بود [.2] تحقیق حاضر در یک آزمایش مزرعه ای برای اصلاح روش مدیریتی کودهای نیتروژنه انجام گرفت .
نویسندگان
ساره نظامی
دانشجوی کارشناسی ارشد، موسسه تحقیقات خاک و آب
محمدجعفر ملکوتی
استاد دانشگاه تربیت مدرس
محمد لطف اللهی
دانشیار پژوهشی موسسه تحقیقات خاک و آب .
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :