پیش بینی خصوصیات خاک با استفاده از تجزیه و تحلیل ویژگیهای زمین در دشت عجبشیر استان آذربایجان شرقی
محل انتشار: دهمین کنگره علوم خاک ایران
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,193
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SSCI10_248
تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385
چکیده مقاله:
نحوه مطالعه عوامل محیطی مدت ها است که ذهن محققان را به خود معطوف داشته است . سال ها است که ارزیابی اراضی و نقشه های خاک به عنوان ابزارهای ارزشمند در مدیریت منابع طبیعی مطرح گردیده اند و همزمان تعیین یا پیش بینی غیر مستقیم خصوصیات خاک یکی از مهمترین دغدغه های دانشمندان علوم خاک بوده است . در سالیان اخیر تلاش های زیادی برای به مدل در آوردن رابطه شکل ظاهری شیب 1 و خصوصیات خاک، از طریق برقراری روابط رگرسیونی انجام گرفته است . میلن 1935) و (1936 ، بر نقش پستی و بلندی در مقدار جریان آب در سطح زمین تأکید کرده است . [4] مور و همکاران (1993) بر اساس تحقیقات اسپایت و همکاران (1968) ، یک مدل کمی برای بررسی روابط خصوصیات خاک و چشم انداز، ارائه کردند . آنها قابلیت مدل را در پیش بینی خصوصیات خاک در یک شیب دامنه کوچک بررسی کردند . [5] مک سوئینی و همکاران (1994) ، یک مدل کمی برای بررسی کاتناها در مقیاس های بزرگ ارائه کردند . [3] کوناکر و دالی ریمپل (1977) ، هول کمپبل (1985) ، دیکائو (1989) ، مور و همکاران (1993) و گسلر و همکاران (1995) معتقدند که استفاده از این روش ها می تواند منجر به تغییر در نحوه نقشه برداری خاکها و یا روش های پایش فرآیندهای در حال وقوع، در چشم اندازها گردد . [1] گ קֶسلر 1995) و (1996 و مکنزی و همکاران (2000) در استرالیا دامنه کاربرد این روش ها را به پیش بینی خصوصیات مواد مادری و نمونه برداری از مزارع تعمیم دادند . [2] این مطالعه به منظور استفاده از خصوصیات لندفرم برای پیش بینی خصوصیات خاک طراحی و به مورد اجرا گذاشته شد . این
روش می تواند موجب افزایش سرعت و کاهش هزینه انجام مطالعات خاکشناسی گردیده و تعمیم نتایج آن را برای لندفرم های مشابه نیز میسر گرداند .
نویسندگان
علیرضا ضیائی جاوید
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات ته
شهلا محمودی
دانشیار دانشگاه تهران
کامران افتخاری
پژوهشگرموسسه تحقیقات خاک و آب
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :