مطالعه روند جذب عناصر غذایی دانه دو رقم سویا در پاسخ به کودهای بیولوژیک تیوباسیلوس و میکوریزا
محل انتشار: دهمین کنگره علوم خاک ایران
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,713
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SSCI10_141
تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385
چکیده مقاله:
تولید محصول در سطح بازدهی مطلوب در خاکهای آهکی و خاکهایی با pH بالا، همواره با مشکلاتی مواجه بوده است . بخش مهمی از این مشکلات از آنجا ناشی می شود که در این خاکها به علت وجود pH بالا و غلظت زیاد یون کلسیم، عناصر غذایی که قابلیت جذب آنها وابسته به pH است، مانند ) Fe ، Zn ، Mn ، P و عناصر دیگر ) به صورت ترکیب های نامحلول و غیر قابل استفاده برای گیاهان در می آید ) ).Deluca et al, 1989 بسیاری از محققین گزارش کرده اند که مصرف گوگرد و تولید اسید سولفوریک در نتیجه اکسایش آن، باعث کاهش pH ، تامین سولفات مورد نیاز گیاهان و افزایش قابلیت جذب فسفر و عناصر کم مصرف در خاکهای آهکی و قلیایی می شود(Dawood et al,( 1985 ، همچنین قارچهای میکوریزا رشد گیاهان را عمدتا " بوسیله بالا بردن جذب عناصر غذایی افزایش می دهند ( Powel et al, 1984 ) نقش عمده قارچ در این همزیستی ها، جذب و انتقال عناصر غذایی بویژه فسفر به گیاه میزبان است .Shnyreva et al, 1994 افزایش جذب روی و مس توسط گیاهان میکوریزی نیز در بسیاری از آزمایشها به اثبات رسیده است ) ).Al-Karaki et al, 1997 البته برخی از آزمایشها نیز بیانگر کاهش جذب روی توسط گیاهان میکوریزی هستند( Goh et al, 1997 ) افزایش غلظت آهن در اندام هوایی گیاهان میکوریزی Purakayastha et al, 1998 ( و نیز کاهش آن در برخی از آزمایشها مشاهده شده است . لذا با توجه به آهکی بودن اغلب خاکهای ایران و حساسیت زیاد گیاه سویا نسبت به کمبود روی، آهن و منگنز ( ملکوتی و طهرانی، ) 1379 میزان تاثیر کودهای بیولوژیک میکوریزا و تیوباسیلوس در افزایش جذب عناصر غذایی مورد بررسی قرار گرفت
نویسندگان
سیده رویا مصطفویان
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته زراعت . دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری
همت اله پیردشتی
استادیار گروه زراعت، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری
محمودرضا رمضانپور
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران ( ساری)
عباسعلی اندرخور
عضو هیات علمی مرکز تحقیقلت کشاورزی و منابع طبیعی مازندران (ساری)
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :