بررسی نقش کود های بیولوژیک، گوگرد و منیزیم در افزایش عملکرد گندم

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,955

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_131

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

به دلیل اثرات سوء مصرف بی رویه کودهای شیمیایی و قیمت رو به تزاید آنها و نیل به تولید پایدار، استفاده از کودهای بیولوژیک ( به ماده جامد، مایع یا نیمه جامد حاوی موجودات زنده مفیدخاکزی یا متابولیت های آنها اتلاق می شود که قادر است به نحوی در تامین عناصر غذایی مورد نیاز گیاه، افزایش عملکرد و یا بهبود خواص فیزیکی و شیمیایی خاک موثر باشد ) در کشاورزی بایستی در اولویت باشد . یکی از این کودهای بیولوژیک مایه تلقیح تیوباسیلوس می باشد که با اکسید کردن گوگرد عنصری سبب کاهش pH و افزایش جذب عناصر غذایی می شود . مایه تلقیح ازتو باکتر نیز حاوی تعدادی از باکتری های مفید از جنس Azotobacter و Azosprillum می باشد که با استفاده از مکانیزم های مختلفی چون تثبیت نیتروژن، تولید هورمون اکسین، توسعه سیستم ریشه ای گیاه و ترشح اسید های آلی در ریزوسفر، قادر به افزایش عملکرد گیاه می باشند گوگرد جزئی از ترکیب شماری از اسید های آمینه و در نتیجه پروتئینهاست، همچنین در برخی از واکنشهای آنزیمی در گیاه دخالت دارد . منیزیم تنها جزء معدنی مولکول کلروفیل بوده که کمبود آن در گیاه سبب کاهش مقدار کلروفیل و در نتیجه کند شدن رشد گیاه می شود متاسفانه مصرف این دو عنصر علی رغم فراوانی آنها جدی گرفته نمی شود . Manske و همکاران (2000) دریافتند که استفاده از مایه تلقیح ازتو باکتر با افزایش طول و تراکم ریشه ها سبب افزایش کارایی مصرف نیتروژن، فسفر و میزان عملکرد دانه گندم می گردد ] [.٣ برای بررسی نقش این عناصر به همراه کود های بیولوژیک در افزایش عملکرد و درصد پروتئین دانه گندم آزمایش حاضر انجام گرفت .

نویسندگان

ساره نظامی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه خاکشناسی دانشگاه تربیت مدرس

محمدجعفر ملکوتی

استاد گروه خاکشناسی دانشگاه تربیت مدرس

عبدالمحمد دریاشناس

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات خاک و آب

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • خاوازی، ک.، اسدی رحمانی، ه. و ملکوتی، م. ج. (1384). ...
  • ملکوتی، م. ج. (1384). کشاورزی پایدار و افزایش عملکرد با ...
  • Manske, G. B., A. Luttger, R. K. Behi, P.G. Vlek ...
  • نمایش کامل مراجع