تأثیر مقادیر مختلف گوگرد و مایه تلقیح تیوباسیلوس بر خصوصیات کمی وکیفی توتون ویرجینیا
محل انتشار: دهمین کنگره علوم خاک ایران
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,209
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SSCI10_122
تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385
چکیده مقاله:
استفاده از مواد اسیدزا ( گوگرد، اسید سولفوریک و … ) جهت کاهش pH خاک ( حتی به طور موضعی ) به عنوان یک روش موثر برای افزایش قابلیت دسترسی عناصر کم مصرف در خاکهای آهکی و خاکهای با pH بالا نتایج سودمندی داشته است . شرط بهره گیری از این توان بالقوه گوگرد، حضور باکتریهای اکسیدکننده این ماده در خاک است . مهمترین نوع اکسیدکننده گوگرد در اکثـر خاکـهای زراعـی، باکتریـهای جنـس تیوباسیلوس می باشند . بشارتی و صالح راستین در بررسی تاثیر کاربرد مایه تلقیح تیوباسیلوس همراه با گوگرد در قابلیت جذب فسفر نتیجه گرفتند که استفاده از مایه تلقیح تیوباسیلوس همراه با مصرف گوگرد در خاک، روی تمام شاخصهای اندازه گیری شده در خاک و گیاه ذرت، تاثیر معنی داری در سطح 1 درصد داشته و مصرف گوگرد بطور همزمان با باکتریهای اکسیدکننده آن توانسته است تاثیر معادل کودهای فسفری داشته باشد ).1) در یک بررسی گلخانه ای، تاثیر مقادیر مختلف گوگرد با و بدون تیوباسیلوس بر روی سویا در خاکهای آهکی نشان داده شد که بالاترین مقدار جذب فسفر و آهن به ترتیب مربوط به تیمارهای 1000 و 500 کیلوگرم گوگرد با تیوباسیلوس می باشد ).3) در بررسی مزرعه ای اثرات مصرف گوگرد و تیوباسیلوس بر روی کلزا نشان داده شد که بالاترین عملکرد مربوط به تیمار 300 kg گوگرد با تیوباسیلوس می باشد (.2) در آزمایشی با مصرف مقادیر مختلف گوگرد 0) ، 114 ، 228 کیلوگرم در هکتار ) بر روی توتون گرمخانه ای نتیجه گرفتند که با افزایش گوگرد ازت پروتئینی و گوگرد پروتئینی افزایش و ازت غیرپروتئینی کاهش می یابد
نویسندگان
عبدالغفور قلی زاده
محقق گروه خاکشناسی مرکز تحقیقات توتون تیرتاش
مهیار مشتاقی
محقق گروه خاکشناسی مرکز تحقیقات توتون تیرتاش
غلامرضا علیزاده
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی مازندران و دانشگاه آزاد اسلامی وا
عبداللطیف قلی زاده
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی مازندران و دانشگاه آزاد اسلامی وا
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :