مدیریت پسماندهای جامد و نیمه جامد شرکت پخش فراورده های نفتی ایران (مطالعه موردی منطقه اهواز)
محل انتشار: سومین کنفرانس برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 979
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ESPME03_363
تاریخ نمایه سازی: 25 اسفند 1392
چکیده مقاله:
پسماندهای صنعتی ، ناشی از فعالیت های صنعتی و معدنی، صنایع وابسته به فعالیتهای نفتی و گازی و نیز مصرف اجتناب ناپذیر محصولات و فرآورده های شیمیایی در زندگی روزمره می باشد . با افزایش روند صنعتی شدن کشور و توسعه شهرکهای صنعتی، مدیریت پسماندها در این مراکز اهمیت ویژه ای می یابد. تجربیات جهانی نشان داده است ،چنانچه بر پسماندها مدیریت مناسب دفع صورت نگیرد و با بکارگیری شیوه های علمی و فنی مخاطرات آنها کنترل و کاهش نیابد ، منشاء تهدیدات فراوانی بر سلامت محیط زیست و جامعه انسانی خواهند بود. بررسی آمار و گزارشات عملکرد کنونی شیوه های دفع پسماند های صنعتی کشور براساس قانون مدیریت پسماند ، حاکی از وضعیت نامطلوب مدیریت اجرایی می باشد. بطوریکه بر اساس آن قانون ، مدیریت اجرائی پسماند صنعتی بر عهده تولید کننده پسماند می باشد و بکارگیری تمهیدات نظیر کاهش و به حداقل رساندن تولید پسماندها در مبداء ، تولید کالاهائی با قابلیت بازیافت بیشتر و سهل تر ، تفکیک و جمع آوری صحیح ،بازیابی و دفع اصولی در سایه اجرای آن مدیریت بصورت مناسب و صحیح شکل خواهد گرفت . در این تحقیق، اساس کار برپایه مطالعات میدانی بوده و پرسشنامه های موضوعی تهیه شده توسط کارشناسان آنجا تکمیل گشته، آنالیز فیزیکی جهت آگاهی از اجزا مختلف پسماندها و تعیین درصد وزنی آنها انجام پذیرفته و در نهایت با تجزیه و تحلیل یافته ها با بررسی وضعیت کنونی بازیافت ،استفاده مجدد و دفن بهداشتی پسماندها در انبار نظامیه شرکت پخش و پالایش منطقه اهواز پرداخته شده است. نتایج این تحقیق این است که اصلی ترین راهکارکه می تواند به عنوان نقطه فرصتی برای کاهش معضلات زیست محیطی ناشی از سوء مدیریت پسماند بشمار آید، آموزش و اطلاع رسانی با هدف ارتقاء سطح فکری و افزایش احساس مسئولیت متولیان امر توسط مدیریت اجرایی پسماند می باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مریم منجزی پور
اهواز،کیانپارس،خیابان ۸۸ غربی فاز ۲،پلاک ۸۰۸ ،واحد ۳.دانشگاه علوم و تحقیقات اهواز.
افشین تکدستان
اهواز،گلستان،دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور،دانشکده بهداشت
فروزان فرخیان
اهواز، ۳ راه فرودگاه،دانشگاه علوم و تحقیقات خوزستان ، استادیار گروه مدیریت محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :