مدیریت بهینه پساب تولیدی در شرکت پخش فراورده های نفتی منطقه اهواز از مرحله تولید تا استفاده مجدد و دفع
محل انتشار: سومین کنفرانس برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 804
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ESPME03_361
تاریخ نمایه سازی: 25 اسفند 1392
چکیده مقاله:
فاضلابهای صنعتی و به خصوص پساب-های صنایع نفت سهم عمده و مخربی در آلودگی آبها دارند. از آنجایی که صنایع نفتی یکی از بزرگترین صنایع زیر بنایی کشور هستند که با تولید حجم زیاد فاضلاب صنعتی با طیف وسیعی از آلاینده ها و رهاسازی آنها به محیط از منابع بالقوه و مهم آلوده کننده محیط زیست به حساب می آیند، لازم است تحقیقات وسیع و دقیقی درباره آنها صورت گیرد.در این مقاله به بررسی آلودگی پسابهای حاصله از شرکت پخش و پالایش فراورده های نفتی منطقه اهواز پرداخته و ضمن مقایسه آنها با استانداردهای جهانی میزان انحراف آنها مشخص شده و همچنین راهکارهای مناسب مدیریتی جهت کاهش این اثرات مخرب ارائه گردیده است. همچنین به معرفی مهمترین پارامترهای پساب در صنایع نفت که عبارتند از روغن و گریس، کل جامدات معلق، کل جامدات محلول ،کدورت، اکسیژنخواهی شیمیایی،اکسیزنخواهی زیستی، هدایت الکتریکی و pH پرداخته شده است. سپس روشهای تصفیه پساب مورد مطالعه قرار گرفته است. با مطالعات صورت گرفته و استفاده از نتایج تجربی گردآوری شده ، راهکارهایی در جهت بهبود کارایی سیستمهای تصفیه پساب ارائه شده است. تصفیه بیولوژیکی لجنهای نفتی که توسط میکروارگانیسمها انجام میشود روش نوینی بوده که مراکز معدودی در ایران از این روش بهره میگیرند. با این روش پساب باقیمانده میتواند به عنوان مادهای غیر سمی برای کود در جنگلکاری بازیافت شود. در مناطقی که زمین فراوان و ارزان و میزان تابش نور خورشید زیاد باشد برای تصفیه پسابهای آلوده، سیستم تصفیه لجن فعال میتواند اقتصادی باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مریم منجزی پور
اهواز،کیانپارس،خیابان ۸۸ غربی فاز ۲،پلاک ۸۰۸ ،واحد ۳.دانشگاه علوم و تحقیقات اهواز.
افشین تکدستان
اهواز،گلستان،دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور،دانشکده بهداشت
فروزان فرخیان
اهواز، ۳ راه فرودگاه،دانشگاه علوم و تحقیقات خوزستان ، استادیار گروه مدیریت محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :