تعیین توابع انتقالی پارامتریک برای تخمین نفوذپذیری خاک

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,192

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_063

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

اندازه گیری ویژگی های هیدرولیکی خاک از جمله نفوذپذیری هزینه بر و زمان بر بوده و به دلیل تغییرپذیری مکانی و زمانی فراوان آن، دشوار است ] . [ 3 به همین جهت، تلاش هایی فراوان برای تخمین برخی از این ویژگی های هیدرولیکی به صورت غیرمستقیم انجام گرفته است . تخمین ویژگی های هیدرولیکی دیریافت با استفاده از اطلاعات موجود خاک که معمولاً بوسیله ی معادلات رگرسیونی صورت می گیرد، توابع انتقالی خاک 1 نامیده می شود ] . [ 1 تاکنون این روش برای برآورد پارامتریک نفوذپذیری خاک بکار نرفته است . نظر به اینکه نفوذ آب به خاک همچون دیگر ویژگی های هیدرولیکی خاک متاثر از خصوصیات سرشتی آن از جمله فراوانی نسبی ذرات، جرم ویژه ی ظاهری و آرایش فضایی ذرات خاک است، به نظر می رسد بتوان از توابع انتقالی برای برآورد پارامترهای نفوذ استفاده نمود . هدف از این پژوهش، تعیین توابعی برای برآورد پارامتریک نفوذ آب به خاک بود . مهمترین ویژگی غیرذاتیِ موثر بر نفوذپذیری خاک، نوع استفاده از اراضی است . در این پژوهش با گروه بندی داده ها براساس نوع کاربری، نفوذ آب به خاک با استفاده از متغیرهای ذاتی خاک مدل سازی شد . گروه بندی داده ها براساس نوع کاربری موجب می گردد تا تفاوت در نوع تخلخل درشت خاک که متاثر از نوع کاربری است، حذف گردیده و مدل سازی نفوذ آب به خاک به کمک متغیرهای متعارف و متداول امکان پذیر گردد . بنابراین برای کاربری های مرتع، گندم و آیش توابعی جداگانه اشتقاق یافت

نویسندگان

شجاع قربانی دشتکی

دانشجوی دکتری خاکشناسی دانشگاه تربیت مدرس

مهدی همایی

دانشیار گروه خاکشناسی دانشگاه تربیت مدرس تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Bouma, J. 1989. Using soil survey data for quantitative land ...
  • Ghorbani Dashtaki, Sh. and M. Homaee. 2004. Using geometric mean ...
  • Wosten, J.H.M., Ya.A. Pachepsky and W.J. Rawls. 2001. Pedotransfer functions: ...
  • نمایش کامل مراجع