بررسی ترشح فیتوسیدروفورها توسط گیاهان استراتژی II در شرایط کمبود آهن و روی

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,160

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_040

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

در بیشتر خاکهای کشاورزی ایران، pH بالای خاک منجر به کاهش قابلیت دسترسی گیاهان به آهن Fe و رویZn می گردد . در چنین خاکهایی ارقام مختلف گندم نان و دورومTriticum aestivum L از کمبود Zn و Fe رنج می برند . در سلسله گیاهی، تولید فیتوسیدروفورها Phytosiderophores به عنوان پاسخ به کمبود Fe و Zn ، تنها در گروهی از تک لپه ایها بنام خانواده گرامینه ( گیاهان استراتژی ) II مشاهده شده است . در داخل این خانواده تعدادی از گیاهان استراتژیک کشاورزی شامل گندم، جو، برنج و ذرت قرار دارند 2] ، 3 ، [.6 فیتوسیدروفورها PS ، لیگاندهای با وزن مولکولی کم بوده که کمپلکس پایداری با Fe 3+ و برخی عناصر نظیر Zn 2+ ، Cu 2+ و Mn 2+ تشکیل می دهند . این ترکیبات آمینوکربوکسیلاتی شش دندانه ای Aminocarboxylate-type hexadentate در جذب این عناصر بویژه Zn و Fe نقش مؤثری دارند[ 6] آزاد سازی فیتوسیدروفورها در شرایط کمبود آهن و روی به شدت افزایش یافته و براساس الگو و آهنگ ویژه و منظمی انجام می گیرد [.4] گندم های نان در مقایسه با گندم های دوروم مقاومت بیشتری به شرایط کمبود آهن و روی نشان می دهند و مقادیر بالایی فیتوسیدروفور ترشح می کنند [.5] در این تحقیق کارایی ارقام گندم نان و دوروم از نظر مقاومت به کلروز اهن با اندازه گیری میزان ترشح فیتوسیدروفورها ارزیابی گردید

نویسندگان

میرحسن رسولی صدقیانی

استادیار گروه علوم خاک دانشگاه ارومیه

محمدجعفر ملکوتی

استاد دانشگاه تربیت مدرس

کاظم خاوازی

استادیار پژوهش موسسه تحقیقات خاک و آب .

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • رسولی صدقیانی، میر حسن. 1384. بررسی نقش فیتوسیدروفورها و سودوموناسهای ...
  • Cakmak I., Gilit K.Y., Marschner H., and Graham R.D. 1994. ...
  • Marschner H. 1995. Mineral Nutrition of Higher Plants. Academic Press, ...
  • Marschner H., Romheld V. 1994. Strategies of plants for acquisition ...
  • Rengel Z. and Romheld V. 2000. Root exudation and Fe ...
  • Takagi S., Nomoto K., and Takemoto T. 1984. Physiological aspect ...
  • نمایش کامل مراجع