بررسی میزان جوش شیرین در انواع نان نانوایی های استان سیستان و بلوچستان در سال 1391

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 738

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCEH16_420

تاریخ نمایه سازی: 23 اسفند 1392

چکیده مقاله:

روزانه مقادیر زیادی از پروتئین ها ، کالری و املاح معدنی بدن انسان از نان تامین می شود که وجود جوش شیرین در نان باعث افزایش ضایعات نان و خنثی شدن اسید کلریدریک معده و اختلال در عمل هضم و جذب مواد مغذی می شود . هدف از این مطالعه بررسی میزان مصرف جوش شیرین در انواع نان موجود در نانوائیهای استان سیستان و بلوچستان می باشد. مواد و روشها: : این مطالعه به روش مقطعی (توصیفی-تحلیلی) و در سال 91 بر روی 450 نانوائی در استان سیستان و بلوچستان انجام پذیرفت . برای نمونه برداری به هر نانوائی 2 بار مراجعه شد و در هر نوبت 2 قرص نان از پخت اول نمونه گرفته شد و در مجموع 1800 نمونه به صورت تصادفی انتخاب شد و بر اساس استاندارد ، pH بالاتر از 2/6 نشان دهنده استفاده از جوش شیرین در نان و pH کمتر یا مساوی 2/6 نشان دهنده عدم استفاده از جوش شیرین در نان در نظر گرفته شد. پس از انجام آزمایشات ، تجزیه و تحلیل داده های حاصل از پژوهش با استفاده از نرم افزار spss و آزمون t-test انجام گرفت.نتایج و بحث: pH 5/84 درصد نمونه ها در محدوده استاندارد قرار داشت و میانگین pH در کلیه نان ها 4/5 بدست آمد و بیشترین pH بالا در نان های لواش با 6/66 درصد مشاهده شد ولی در نان های سنگک استفاده از جوش شیرین مشاهده نشد .نتیجه گیری: نتایج این بررسی نشان می دهد که میزان استفاده از جوش شیرین در نان نانوائی های استان سیستان و بلوچستان بالا نیست و با توجه به اینکه وزارت بهداشت مصرف جوش شیرین را بطور رسمی در فرآیند تولید نان ممنوع کرده است ، استفاده از جوش شیرین در بعضی از انواع نان مانند لواش بر اساس نتایج آزمایشگاهی مشهود بوده و هنوز نیاز به نظارت بیشتر و مستمر دارد

نویسندگان

حسن کریمیان

کارشناس ارشد مهندسی محیط زیست – آب و فاضلاب ، معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان

کیومرث کاظمی

کارشناس ارشد مهندسی بهداشت محیط ، معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان

حمید محمدی

دکترای حرفه ای و معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان

ادریس بذرافشان

دانشیار و عضو هیات علمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • رجب زاده .ن، تکنولوژی نان، انتشارات دانشگاه تهران 1372 _ ...
  • [Iارضیی.م (1388) بررسی میزان جوش شیرین و نمک در نان ...
  • عامریم، (1387) بررسی وضعیت بهداشتی و کیفی نان در نانوائیهای ...
  • نمایش کامل مراجع