تصفیه آب خروجی از برج خنک کننده پالایشگاه نفت

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,408

فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCEH16_196

تاریخ نمایه سازی: 23 اسفند 1392

چکیده مقاله:

مقدمه و اهمیت موضوع:رشد جمعیت و گسترش فعالیت های صنعتی باعث افزایش تقاضا برای مصارف آب شده است. از طرفی این سیال به عنوان جزء جدایی ناپذیر در واحدهای صنایع شیمیایی و خنک کننده در چرخه صنعتی پس از مدتی کارایی خود را ازدست می دهد. در واقع برج های خنک کننده با ایجاد سطح تماس وسیع بین دو جریان آب و هوای گرم، شرایطی را برای تبخیر آب و مبادله حرارتی فراهم می کنند. لزوم نظارت پیوسته و سنجش پارامترهای کیفی آب در برج های خنک کننده از نقطه نظر مدیریت هزینه‌ها وتوسعه توان برای بازدهی بیشترامری غیر قابل انکار می باشد. یکی از راهکارهای اصلی برای صرفه جویی اقتصادی و نیز کاهش مصرف آب هدر رفت از برج خنک کننده فرایند تصفیه آب می باشد. در این مطالعه سعی شده است تا با تعیین پارامترهای شیمیایی آب خروجی از برج خنک کننده به بررسی ابعاد کیفی آن پرداخته و روشی مناسب جهت فرآیند تصفیه ارائه گردد.مواد و روشها:در این پژوهش آب خروجی از برج خنک کننده پالایشگاه نفت، برای تعیین پارامترهایی کلیدی از جمله میزان کلسیم و نمک، pH، قلیاییت، مقدار فسفات و سیلیس مورد آزمایش قرار گرفت. برای اندازه گیری مقدار سیلیس و فسفات موجود از روش نور سنجی و و از روش تیتراسیون نمونه با محلول نیترات نقره جهت تعیین مقدار کلر برای سنجش نمک استفاده شد. میزان کلسیم توسط تیتراسیون و pH آب با استفاده از pH متر مشخص گردید. قلیاییت کل و ساده نیز به کمک روش فنل فتالئین و متیل اورانژ تعیین شدند.نتایج و بحث:بدلیل افزودن مواد ضد رسوب در آب خروجی برج خنک کننده، هیچگونه عامل ناشی از وجود یون های کلسیم که باعث سختی آب شوند، مشاهده نشد و تمامی داده های این بخش در محدوده استاندارد قرار داشتند. داده های بدست آمده برای میزان فسفات و سیلیس حاکی از متعادل بودن مقدار این دو ترکیب در آب خروجی برج خنک کننده بودند. نتایج مربوط به مقدار کلر، میزان قلیاییت و pH در چند نمونه خارج از محدوده استاندارد بودند.نتیجه گیری:بدلیل متعادل نبودن میزان نمک ها در آب خروجی برج خنک کننده، فرآیندهای الکترودیالیز و نانو فیلتراسیون جهت کنترل نمک پیشنهاد می شوند. البته در این بین استفاده از نانوفیلترها بدلیل داشتن خاصیت جذب انتخابی مواد بر سایر روش های تصفیه ترجیح داده می شود. با توجه به رابطه موازی قلیائیت با pH و میزان اسیدیته با دما انتظار می رود زمانی که افزایش دماpH آب کم می شود قلیاییت نیز تحت تاثیر قرارگیرد به عبارت دیگر با تنظیم دمای آب‌ ورودی و متعاقب آن کنترل میزان pH، میزان قلیائیت در حد استاندارد باقی بماند.

نویسندگان

نسیم غفاری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی، پژوهشکده مهندسی محیط زیست و توسعه پایدار، دانشگاه صنعتی سهند تبریز

اسماعیل فاتحی فر

دانشیار دانشکده مهندسی شیمی، پژوهشکده مهندسی محیط زیست و توسعه پایدار، دانشگاه صنعتی سهند تبریز

لیلا خازینی

استادیار گروه مهندسی شیمی، دانشکده شیمی، دانشگاه تبریز و پژوهشکده مهندسی محیط زیست و توسعه پایدار، دانشگاه صنعتی سهند تبریز

یاسمن غفاری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • نویریع، گودرزی م، محمدی مجد ح. (1389) بررسی عل خوردگی ... [مقاله کنفرانسی]
  • محیط، ب. آزمایش های آب و پساب. 1390، تهران: شهر ...
  • _ (1389)کنترل عوامل موثر بر خوردگی ورسوب دهی در آب‌های ...
  • پیکری، م. مبانی تصفیه آب. .1385 ...
  • 1] نبی بیدهندیغ، نصرآبادی ت. (1384) استفاده از نانو فیلتراسیون ...
  • Panjeshahi, M.H., et al., Optimum design of cooling water systems ...
  • Rezaei, E., S. Shafiei, and A. Ab dollahnezhad, Reducing water ...
  • Xuan, Y.M., et al., Research and applications of evaporative cooling ...
  • Johnson, C.T., The Control of pH and Oxidation Reduction Potential ...
  • Roffman, A.R.a.H., Effects of salt water cooling tower drifton water ...
  • Sari, M.A. and S. Chellam, Surface water nanofiltration incorporating (electro) ...
  • نمایش کامل مراجع