تغییرات شاخص های فیزیولوژیکی رشد و فعالیت آنزیمی ریشه تحت تاثیر آلودگی گازوئیل در محیط رشد گیاه ذرت
محل انتشار: اولین همایش تخصصی زیست پالایی
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 660
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
BIOREMEDIATION01_061
تاریخ نمایه سازی: 23 اسفند 1392
چکیده مقاله:
رشد و توسعه گیاهان و میکرو ارگانیسم ها در محیط های آبی-خاکی به تامین نیازهای غذایی آنها بستگی دارد.ورود ترکیبات نفتی ناشی از نشت و پساب تاسیسات نفتی به درون خاک میتواند از طریق تغییر خصوصیات شیمیایی و فیزیکی خاک قابلیت دسترسی عناصر غذایی را برای استفاده این موجودات کاهش دهد . این محدودیت منتج به کاهش رشد و عملکرد گیاهان و میکرواروگانیسم ها می شود. تحقیق حاضر با هدف مطالعه و بررسی تاثیر خاکهای آلوده به گازوئیل بر روی ساختمان ریشه و تاثیر میزان آلودگی بر فعالیت آنزیمی ریشه صورت گرفته است . تیمارهای آزمایشی عبارتند از درصد آلودگی خاک از نوع گازوئیل (1،4.5،9،11 ) و گیاه مورد مطالعه، ذرت از گروه رسیدگی 7 بعنوان یک واریته نسبتا مقاوم به شرایط آب و هوای گرم و خشک. صفات اندازه گیری شده پس از کشت در تیمارهای گازوئیل در محیط های ریزوترون (Rhizotron) عبارت بودند از: وزن خشک ریشه و میزان فعالیت آنزیم پراکسیداز در سطح ریشه .نتایج نشان دهنده ی کاهش بیش از 98 % در وزن خشک ریشه ، همچنین کاهش بیش از 22% فعالیت آنزیم پراکیسداز تحت تاثیر افزایش میزان گازوئیل موجود در خاک میباشد.همچنین تیمارهای 9 و 11 درصد، مانع از جوانه زنی گیاه ذرت شده اند.
نویسندگان
سیده شریفه حسینی کردخیلی
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه شهید بهشتی
محمدرضا قلمبران
عضو هیات علمی دانشکده علوم زیستی دانشگاه شهید بهشتی
غلامحسین ابراهیمی پور
عضو هیات علمی دانشکده علوم زیستی دانشگاه شهید بهشتی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :