کشت ریز جلبک کلرولا ولگاریس در فاضلاب شهری برای تولید زیست توده
محل انتشار: اولین همایش تخصصی زیست پالایی
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,536
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
BIOREMEDIATION01_040
تاریخ نمایه سازی: 23 اسفند 1392
چکیده مقاله:
تولید زیست توده ی جلبکی و تصفیه فاضلاب شهری می تواند باهم انجام شود که در آن به جای به کارگیری محیط کشت مصنوعی، فاضلاب به عنوان منبع غذایی ریز جلبک به کارمی رود. کشت ریز جلبک در فاضلاب مرحله ای با اهمیت در تصفیه فاضلاب محسوب می شود که افزون بر تصفیه فاضلاب، تولید هم زمان زیست توده نیز انجام می شود که می تواند برای مصارف متعدد به کاررفته و ارزش زیادی دارد. هدف این پژوهش، توسعه ی سامانه ی تولید زیست توده ی ریز جلبک کلرولا ولگاریس از فاضلاب شهری بود. آزمایش ها به صورت ناپیوسته انجام شد. کلرولا ولگاریس در محیط کشت مصنوعی و فاضلاب گرفته شده از ابتدا و پایان فرایند تصفیه در تصفیه خانه ی فاضلاب شهری که حاوی مقادیر گوناگونی از مواد غذایی است کشت شد. رشد ریزجلبک به مدت 10 روز اندازه گیری شد. بازده زیست توده و حذف هم زمان نیتروژن و فسفر از فاضلاب ارزیابی شد. میزان مواد غذایی موجود در فاضلاب بر رشد ریزجلبک کلرولا ولگاریس اثرزیادی داشت. غلظت های زیاد مواد غذایی درابتدا اثر مهارکنندگی بررشد جلبک داشت اما پس از مدت زمانی سلول ها به رشد در فاضلاب ادامه دادند. میزان زیست توده ی خشک به دست آمده از ریز جلبک در فوتوبیوراکتور به 1/1 گرم در لیتر رسید. میزان روغن کلرولا ولگاریس 8/22 میلی گرم براساس وزن خشک بود. درفوتوبیوراکتور 4/62 میلی گرم نیتروژن و 8/19 میلی گرم فسفر در لیتر در روز از فاضلاب به کاررفته برداشته شد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
عبدالمجید لباب پور
عضوهیات علمی پژوهشکده صنعت و محیط زیست پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :