تاثیر برهمکنش آرسنیک و جیبرلیک اسید بر میزان آنتوسیانین و فنل در دو رقم برنج
محل انتشار: اولین همایش تخصصی زیست پالایی
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 604
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
BIOREMEDIATION01_024
تاریخ نمایه سازی: 23 اسفند 1392
چکیده مقاله:
آرسنیک یک شبه فلز سمی و غیر ضروری است که در محیط به شکل معدنی و آلی وجود دارد که به وسیله منابع طبیعی و منابع مصنوعی در طبیعت تولید می شود. در این مطالعه واکنش دو ژنوتیب برنج به تنش آرسنیک و جیبرلیک اسید بر میزان آنتوسیانین و فنل، در قالب طرح کاملا تصادفی در 4 تکرار در شرایط مزرعه ای مورد بررسی قرار گرفت که در طی آن ژنوتیپ ها تحت تیمار دو غلظت مختلف جیبرلیک اسید (0 و 10 میکرومولار) و سه غلظت سدیم آرسنیک (0، 50 و 100 میکرومولار) قرار گرفتند. ارقام برنج مورد استفاده از مرکز تحقیقات برنج کشور واقع در شهرستان آمل تهیه شدند که شامل طارم به عنوان یک رقم محلی و شیرودی به عنوان رقم پر محصول بود. آنالیز داده های مربوطه با استفاده از آزمون دانکن و نرم افزار SPSS v.16 صورت گرفت. نتایج نشان داد که با افزایش میزان آرسنیک در محیط کشت هر دو رقم برنج، محتوای آنتوسیانین و فنل افزایش می یابد. افزایش پارامترهای فوق در رقم شیرودی بیشتر از رقم طارم می باشد و تفاوت مشاهده شده معنی دار است. افزودن جیبرلیک اسید باعث افزایش میزان آنتوسیانین در هر دو رقم برنج شد که در رقم شیرودی معنی دار است در حالی که میزان فنل در رقم طارم با افزودن جیبرلیک اسید به طور معنی دار افزایش می یابد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
رمضانعلی خاوری نژاد
عضو هیات علمی دانشکده علوم زیستی دانشگاه خوارزمی
فرزانه نجفی
عضو هیات علمی دانشکده علوم زیستی دانشگاه خوارزمی
منصور افشارمحمدیان
عضو هیات علمی دانشکده علوم دانشگاه گیلان
سیده فاطمه فلاح
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده علوم زیستی دانشگاه خوارزمی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :