نسبت سنجی معرفت شناسی جریان سلفی - تکفیری با آموزه های معرفت شناختی پیامبر اکرم (ص)
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 927
فایل این مقاله در 20 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
PROPHET01_015
تاریخ نمایه سازی: 4 اسفند 1392
چکیده مقاله:
این مقاله در پی کنکاش و بررسی به منظور مقایسه و نسبت سنجی میان رویکرد معرفت شناسی جریان سلفی - تکفیری با آموزه های معرفت شناختی پیامبرا کرم می باشد. در این مقاله تعلیم پیامبر مبتنی بر معرفت شناسی متکی بر آموزه های وحیانی در نظر گرفته شده است. در این معرفت شناسی ویژه آموزه های وحیانی به جهت تطابق با حقایق ازلی و واقعیات بیرونی نه در تضاد و تعارض با عقل و منطق که هم راستا با یکدیگر می باشند از این رو این آموزه های وحیانی همواره معطوف به عقل باوری، تفکر منطقی و جامع نگری بوده است. در مقابل پایه اصلیم عرفت شناسی جریان سلفی - تکفیری را «نص گرایی افراطی مبتنی بر اصالت ظاهر» تشکیل می دهد که بر مبنای آن عقل ستیزی، جزم اندیشی و سطحی نگری در بنیان فکری و اندیشه ای این جریان تبلور یافته است. روش پژوهش مورد استفاده نیز عبارت از روش مقایسه ای - توصیفی با استفاده از تفسیر متون مرتبط با موضوع می باشد.
کلیدواژه ها:
پیامبر اکرم(ص) ، جریان سلفی - تکفیری ، معرفت شناسی و حیاتی ، نص گرایی مبتنی بر ظاهر ، عقل باوری ، عقل ستیزی ، تفکر منطقی ، جزم اندیشی ، جامع نگری ، سطحی نگری
نویسندگان
هادی داوودی زواره
دانش آموخته ارشناسی ارشد علوم سیاسی دانشگاه تبریز
محسن توکلی
دانشجوی دکتری علوم قرآن و حدیث دانشگاه اصفهان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :