اثر برهم کنشی تغذیه نیتروژن و گوگرد بر عملکرد دانه کلزا در مازندران
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,021
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CBIAU02_065
تاریخ نمایه سازی: 4 اسفند 1392
چکیده مقاله:
مصرف روغن در ایران طی سالهای اخیر به دلیل رشد جمعیت و مصرف سرانه افزایش یافته است بهطوریکه با در نظر گرفتن مصرف سرانه 14 کیلوگرم، سالانه حدود 750٬000 پوند به روغن مورد نیاز میباشد. این درحالی است که فقط چند از 10% عظیم و پنج در داخل کشور تولید میگردد. با توجه به این مسئله تولید روغن از طریق کشت گیاه کلزا در سالهای اخیر مورد توجه قرار گرفته است. رشد و نمو و عملکرد گیاهان تحت تأثیر کمبود و فزونی عرض هم یک از عناصر غذایی و یا مواد سمی قرار میگیرد. تحقیق حاضر به منظور بررسی اثر برهم کنشی تغذیه نیتروژن و گوگرد بر عملکرد دانه کلزا به صورت طرح بلوکهای کامل تصادفی در قالب فاکتوریل در سه تکرار در ایستگاه زراعی دست ناز استان مازندران انجام شد. فاکتورهای مورد آزمایش عبارت بودند از: نیتروژن در دو سطح: N1=180kg/ha ماه N2=240kg/ha و فاکتور گوگرد بود شامل: S0=0 بدون صرف گوگرد S1=200kg/ha گوگرد از منبع گوگ پوتین تلقیح شده با تیوباسیلوس با نسبت وزنی دو در صد گوگرد، S2=100kg/ha از منبع استدعا مانیان، S3=100kg/ha از منبع گچ . نیتروژن در سه مرحله تقسیت شد. نتایج تجزیه واریانس اولیه نشان که بین میانگین تیمار ازت اختلاف معنی داری مشاهده نگردید اما برای فاکتور گوگرد اثر متقابل آنها اختلاف معنی دار در سطح یک در صد بین میانگین ها مشاهده گردید. تیمار S2 کاسیوس در صد افزایش عملکرد سه شاهد S0 این سایت برای سطح اطمینان گفت که دیگه اثر متقابل گوگرد با ازت ( تیمار S2 N180* ) با 41/7 % افزایش عملکرد نسبت به شاه مشاهده گردید.
نویسندگان
امید قاسمی
اعضای هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران
رمضان علی دهقان
اعضای هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :