بررسی اثر ضد میکروبی جنیستئین روی تعدادی از باکتری های فساد زای غذایی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI21_1871
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 997
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی زارعی

گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز

علی فضل آرا

گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز

سمانه کاظمی پور پرشکوه

فارغ التحصیل دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده

جنیستئین از جمله ایزوفلاون ه ای مهم موجود در سویا می باشند که اثرات حفاظتی آن در برابر انواعی از سرطان، امراض قلبی عروقی و استئوپروز مشخص شده است اما در مورد اثرات ضد میکروبی آنها اطلاعات محدودی در دسترس می باشد. با توجه به استفاده گسترده از سویا در صنایع غذایی، این مطالعه با هدف بررسی اثر ضد میکروبی جنیستئین روی تعدادی از باکتری های فسادزای غذایی انجام گرفت. جنیستئین با دوز حداقل 125 میکرومولار تأثیر معنی داری در افزایش مدت زمان فاز تأخیری رشد باکتری های میکروکوکوس لوتئوس و آلکالیجنس فیکالیس نشان داد. در مورد باسیلوس سابتیلیس جنیستئین با دوز حداقل 500 میکرومولار تأثیر معنی داری در افزایش مدت زمان فاز تأخیری رشد نشان داد. حداقل دوز مورد نیاز جنیستئین جهت افزایش معنی دار در مدت زمان فاز تدخیری رشد در مورد سودوموناس فراجی، شیوانلا پرتریفیشنس و اسنیتوباکتر کالکواستیکوس 250 میکرومولار و برای ویبریوآلجینولیتیکوس 125 میکرومولار بود.

کلیدواژه ها

جنیسیتئین، باسیلوس سابتیلیس، ویبریوآلجینولیتیکوس، سودوموناس فراجی، شیوانلا پوتریفیشنس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.