تشخیص مولکولی بروسلوزیس در نمونه خون گوسفند با روش واکنش زنجیره پلی مراز

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI21_333
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1012
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فهام خامسی پور

باشگاه پژوهشگران جوان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد

عباس دوستی

مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد

امیر شاکریان

گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد

چکیده

بروسلوز یا سقط جنین واگیری دام که در انسان تب مالت یا تب مواج نامیده می شود، یکی از مهمترین و شایع ترین بیماری عفونی مشترک (زئونوز) بین انسان و دام است که در اثر آلودگی با باکتری های جنس بروسلا به وجود می آید و در طیف وسیعی از حیوانات ایجاد بیماری می کنند. ا منیت غذایی و سلامت جامعه از مهمترین هدف های مورد تهدید این بیماری است، بدین جهت بیماری در جوامع بشری، متخصصین و دولت مردان را متوجه خود کرده است، ولی در ایران به دلیل گستردگی آلودگی در تمام مناطق کشور، سالانه موجب زیان های اقتصادی بسیار بزرگی می گردد. در این مطالعه از تعداد 135 نمونه خون گوسفندان کشتارشده، استخراج DNA صورت گرفت، سپس با روش مولکولی PCR به ج داسازی و بررسی بروسلوزیس پرداخته شد. از مجموع 135 نمونه خون گوسفندان ک شتارشده، استخراج DNA صورت گرفت، سپس با روش مولکولی PCR به جداسازی و بررسی بروسلوزیس پرداخته شد. از مجموع 135 نمونه مورد بررسی، 42 مورد (31.11 درصد) به بروسلوزیس آلوده بودند که در آزمون PCR مثبت تشخیص داده شدند. با توجه به قرار گرفتن ایران در منطقه شایع بروسلوز و همچنین عوارض و خطرات بالقوه ی بروسلوز و هزینه هایی که بر اقتصاد تحمیل می کند، اهمیت لزوم تحقیق در مورد میزان شیوع واقعی و نیاز یک بازرسی دقیق جهت پیش گیری از خطرات احتمالی مرتبط با سلامت عمومی را نشان می دهد. همچنین استفاده از بهترین، دقیقترین و به صرفه ترین روش برای تشخیص این شیوع لازم به نظر می رسد.

کلیدواژه ها

بروسلوزیس، گوسفند، واکنش زنجیره پلی مراز، خون، جداسازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.