ویژگی های حرارتی، مورفولوژی و راندمان کپسولاسیون در نانولیپوزوم های حامل ویتامین (D(3

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI21_318
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1377
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم محمدیان

دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تبریز

بابک قنبرزاده

دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

حامد همیشه کار

استادیار مرکز تحقیقات دارویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز

رضا رضایی مکرم

استادیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

چکیده

هدف: انکیسولاسیون ترکیبات غذا- دارو توسط حاملهای لیپیدی مانند لیپوزومها، یک روش مؤثر برای حفاظت ویزگیهای ذاتی آنها در طی دوره نگهداری است. لیپوزومها به دلیل داشتن فواید بسیار ازجمله امکان تولید در مقیاس صنعتی با استفاده از مواد طبیعی، اماکن انکیسولاسیون مواد محلول در آب، محلول در چربی و آمفی فیل و همچنین زیست تخریب پذیری، به طور گسترده در صنایع غذایی، دارویی و آرایشی استفاده می شوند. هدف این کار تحقیقی، تعیین ویژگیهای حرارتی، مورفولوژی و راندمان کیسولاسیون نانولیپوزومهای حاوی ویتامین (D(3 توسط گرماسنچی اسکنی افتراقی، میکروسکوپ الکترونی رویشی و کروماتوگرافی مایع یا عملکرد بالاست. مواد و روش ها: نانولیپوزومهای حاوی ویتامین (D(3، با استفاده از غلظتهای متفاوت لسیتین- لسترول (30-30، 40-20، 50-10 و 60-0) و توسط روش هیدراسیون لایه نازک و سونیکاسیون تهیه شدند. آزمون های گرماسنجی اسکنی افتراقی (DSC)، تعیین اندازه ذرات، کارایی انکیسولاسیون و میکروسکوپ الکترونی رویشی باری تعیین خواص فیزیکوشیمیایی نمونه ها انجام گرفت. نتایج و بحث: اندازه ذرات و توزیع اندازه ذرات به ترتیب در محدوده 89-78 نانومتر و 0/84-0/77 بود. در همه فرمولاسیونا کارایی کیسولاسیون ویتامین (D(3 بیش از 90% بود. در منحنی های DSC مربوط به نانولیپوزوم حاوی ویتامین (D(3، پیک مربوط به ویتامین حذف شده بود که نشان دهنده این است که ویتامین به صورت کامل در ساختار نانولیپوزومها قرار گرفته است. دمای ذوب پائین تر لیپوزوم ها در مقایسه با دمای ذوب لسیتین می تواند به بخش مولکولی ویتامین (D(3 در غشای فسفولیپیدی و کاهش درجه فشردگی و نظم بلورها نسبت داد. در آنالیز تصاویر به دست آمده از SEM، همه نمونه های لیپوزومی ساختار مختخل داشتند. نتیجه گیری کلی: در این مطالعه نانولیپوزومهای حاوی ویتامین (D(3، به طور موفقیت آمیزی با روش هیدراسیون لایه نازک- سونیکاسیون تولید شدند و تمام ویژگیهای مورد انتظار تحقق یافت.

کلیدواژه ها

انکپسولاسیون، نانولیپوزوم، ویتامین (D(3، پایداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.