سال انتشار: 1383
محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی مدیران کیفیت
کد COI مقاله: CQM05_021
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 991
فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 18 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله نگرش لقمانی: راهبردی موفق در مطالعه موردی تحقق اهداف در یک پروژه ملی
چکیده مقاله:
امروزه یکی از مهمترین عوامل موثّر در اجرای پروژههای عمرانی/ سرمایهای که به شّدت مورد توجه مجریان قرار گرفته، مبحث “ مدیریتکیفیت در پروژه“ است. نظر به فراگیری کیفیت و اهمیت ویژة آن در تحقّق فعاّلیتهای طرحریزیشده، “ مدیریت کیفیت“ مفهومی انفکاکناپذیر از نظام مدیریت و فنون مدیریتپروژه یافتهاست. اصولاً پروژههای بزرگ بهدلیل بزرگی یا اهمیت راهبردی خود، ارزش و جایگاه ویژهای نزد دولت دارا میباشند. همچنین حجم وسیع سرمایهگذاری لازم (ریالی/ ارزی)، این اهمیت را مضاعف میسازد. این مسئله موجب میگردد مدیریت این قبیل پروژهها که اغلب در ابعاد ملّی مطرح میگردند، پیچیدگیها و ظرافتهای خاصی در بهینهسازی عواملی همچون محدودة طرح، زمان، هزینه و سایر منابع لازم را داشته باشد بهطوریکه درنهایت باید متضّمن کیفیت انجام فعاّلیتها- نهتنها تا زمان راهاندازی بلکه در حین بهرهبرداری- باشد. بهنظر میرسد تاکنون، مقولة مدیریتکیفیت پروژهها در کشور ما بهطور شایسته مورد توجه قرار نداشته است و سنگینی بار ناشی از کیفیت نازل اجرای برخی پروژهها و تعویق زمان بهرهبرداری بسیاری از آنها، اثرات مخّربی بر پیکرة اقتصاد کشور گذارده است بهطوریکه تسریع در چارهجویی را ضروری میسازد.
در این نوشتار نظر به این اهمیت، رویکردهای اجرایی و عملیاتی در یکی از پروژههای راهبردی ملّی به عنوان مطالعة موردی، مورد بررسی قرار گرفته است. یک پروژة ملّی که علاوه بر اهمیت خود در بعد بینالمللی (بهعنوان یک همکاری مشترک با طرف خارجی)، جزو پروژههای صنایع فوقپیشرفته (High-Tech) بوده، در خودپایی صنعتی و افزایش تراز تجاری کشور حائز اهمیت بوده است. رویکرد مطالعة نتایج حاصلشده دراینخصوص، بر پایة بهکارگیری نگرش لقمانی (شیوة ادبآموزی لقمانحکیم) است تا ضمن توجه به مختصّات دنیای پر تحول آینده، از تکرار آنچه گذشته جلوگیری گردد و ثمرات حاصلشده در این پروژه به مثابه یک “کارگاه مدیریت“، مورد استفاده واقع گردد. دراین نوشتار، پس از ایجاد زمینة ذهنی در مورد بستر انجام پروژه، ابتدا سازمان اجرای آن و سپس محورهای اصلی اجرایی همچون “منابع انسانی” ، “خرید تجهیزات” ، “طراّحی و ساخت“، “ پشتیبانی“ و “نظام مدیریت پروژه“ به تفصیل مطالعه شده و تجارب حاصلشده با نتایجی که در ابتدا متصّور بوده، مقایسه شدهاست. در پایان نیزراهکارهایی برای بهبود وضعیت اجرای این قبیل پروژهها در کشور، ارائه شده است.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا CQM05_021 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/23147/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:مرندی، وحید،1383،نگرش لقمانی: راهبردی موفق در مطالعه موردی تحقق اهداف در یک پروژه ملی،پنجمین کنفرانس بین المللی مدیران کیفیت،تهران،https://civilica.com/doc/23147
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1383، مرندی، وحید؛ )
برای بار دوم به بعد: (1383، مرندی؛ )
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- بررسی روندتکاملی معماری پردازنده های گرافیکی
- روشی جدید برای مقابله با حملات کرمچاله به کمک تکنیک نشانه قدرت سیگنال دریافتی در شبکه های حسگر بی سیم
- ارایه یک پروتکل مسیریابی امن درشبکه های موردی سیار برای مقابله با حمله کرمچاله
- بررسی و مطالعه مقایسه ای پروتکل های مسیریابی امن پیشگیرانه برای شبکه های ادهاک موبایل
- پردازش آرایهای در GPU
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- رابطه میان مدیریت ریسک، قدرت سهامداران عمده، حاکمیت شرکتی و عملکرد بانک، بورس در بحران مالی ایران
- متن کاوی در بازار سهام
- اسلام، ارتباطات و حسابداری
- طراحی مدل بازاریابی رسانه های اجتماعی با رویکرد تصمیمگیری چند شاخصه فازی
- بررسی اجزای استانداردهای مدیریت آموزش بر بهبود کیفیت آموزشی در آموزشگاه های شهر یاسوج
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.