تحلیل مسیرهای استعدادیابی ورزشی در کشورهای منتخب جهان
محل انتشار: دومین همایش ملی استعدادیابی ورزشی
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 5,487
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCST02_034
تاریخ نمایه سازی: 9 بهمن 1392
چکیده مقاله:
استعدادیابی در حال تبدیل شدن به یک بازار بزرگ است. در حوزه های مختلفی مانند ورزش، هنر و تعلیم وتربیت، محققان به دنبال یافتن موثرترین روش ها برای شناسایی نخبگان هستند. این حوزه ها در بیشتر جوامعبا همدیگر همپوشانی دارند و علی رغم منابع مالی محدود، رقابت سطح بالایی برای دستیابی به اوج موفقیت در این حوزه ها وجود دارد ) 1(. از طرف دیگر، تحقیقات نشان دهنده آن است که افراد مستعد برای رسیدن بهاوج موفقیت و نخبه شدن نیازمند 10 هزار ساعت زمان و 10 سال فرصت می باشند ) 2(. در عالم ورزش، شناسایی استعداد مفهوم جدیدی نیست. با این حال، به این موضوع توجه علمی و کارشناسانهنشده است. در اواخر سال ۱۹۶۰ و اوایل ۱۹۷۰ در اکثر کشورهای اروپای شرقی، روش های ویژه ای برای شناسایی ورزشکارانی که دارای توانایی های بالقوه بالایی بودند، کشف شد. بیشتر افرادی که در بازی هایالمپیک ۱۹۷۲ مدال کسب کردند)به ویژه از کشور آلمان شرقی که به طور علمی انتخاب شده بودند(، نتیجه فرآیند شناسایی استعدادها بودند. مدل های مختلفی برای شناسایی استعدادهای ورزشی در کشورهای مختلف جهان و جود دارد و هر کدام از آنها مسیرهای مختلفی را دنبال می کنند. در ایرلند و انگلستان مدل مشارکت ورزشی مستمر در طول عمر ، در دانمارک استعدادیابی ورزشی با تاکید بر محیط، در چین مدل نظامند استعدادیابی و در آمریکا مدل مدرسه محور و ... را می توان نام برد ) 3(. با توجه به اهمیت استعدادیابی ورزشیبه مثابه زیر ساخت موفقیت سیستم های ورزشی نخبه، شناسایی و الگوبرداری مناسب از سیستم های موفق استعدادیابی در کشورهای موفق دنیا یکی از مسیرهای موفقیت برای کشورهای در حال توسعه ورزشی از جمله ایران می باشد. بنابراین، این تحقیق با هدف بررسی مدل ها و مسیرهای استعدادیابی در کشورهای منتخب دنیا و ارائه بازخوردی برای ایران انجام گرفت.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حسین عیدی
استادیار دانشگاه رازی کرمانشاه،
همایون عباسی
استادیار دانشگاه رازی کرمانشاه،
بهمن عسگری
کارشناس ارشد دانشگاه تربیت معلم
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :