مطالعه متابازیت های پالئوزوئیک کوه معراجی، شرق منطقه انارک (استان اصفهان)
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 609
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SCMI15_138
تاریخ نمایه سازی: 9 بهمن 1392
چکیده مقاله:
متابازیت های کوه معراجی با گستره ی کم، در شرق منطقه انارک در زون ایران مرکزی رخنمون دارند و عموماً از دیاباز و گابرو تشکیل یافته اند. سن احتمالی این سنگها پالئوزوئیک زیرین است. این توده ها با ضخامت متغیر به صورت سیل و دایک در بین متاولکانیک ها و سنگ های کربناته پالئوزوئیک زیرین حضور دارند. کانیهای اصلی این سنگها پلاژیوکلاز و آمفیبول و تشکیل دهنده های فرعی آنها تیتانیت، لوکوکسن و ایلمنیت می باشد. کا نیهای ثانویه ی کلریت، کلسیت، اپیدوت، آلبیت، اکتینولیت، کوارتز و اپاک حاصل از دگرگونی کانیهای اصلی، در زمینه ی ملانوکرات یافت می شوند. نتایج آنالیزهای کانیها نشان می دهد که فلدسیات ها ترکیب لابرادور و آمفیبول ها ترکیب اکتینولیت دارند. متابازیت های مورد مطالعه دچار دگرگونی کف اقیانوسی گردیده اند. و سپس در رخساره ی شیست سبز نیز دگرگون شده اند. بررسی ژئوترمومتری آمفیبول ها دمای حدود 500 درجه سانتیگراد را برای دگرگونی گابروها و دیابازها مشخص می کند. ترمومتری کلریت ها نیز نشان می دهد که علاوه بر رخداد دگرگونی های فوق متابازیت ها دچار دگرگونی پسرونده نیز گردیده اند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
قدرت ترابی
گروه زمین شناسی دانشگاه اصفهان
فرشته بیات
گروه زمین شناسی دانشگاه اصفهان
نرگس شیردشت زاده
گروه زمین شناسی دانشگاه اصفهان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :