تعیین ژنز و نرخ ذوب بخشی گابروهای آلکالن منطقه شرق شاهیندژ
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 852
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SCMI15_084
تاریخ نمایه سازی: 9 بهمن 1392
چکیده مقاله:
توده های گابروئی شرق شاهیندژ توسط گسلهای نرمال درون گرانیتوئید پیچاقچی به سن کرتاسه فوقانی جایگری کرده اند. از اینرو جوانتر از گرانیتوئیدها ارزیابی می شوند. ماهیت این گابروها کالکوآلکالن با پتاسیم بالا می باش. بررس روند تغییرات اکسید عناصر اصلی بیانگر تبلور تفریقی آمفیبول، کلینوپیروکسن، پلاژیوکلاز و تیتانیت از ماگمای سازنده آنست. شیب منفی و تند الگوی عناصر نادر خاکی در این سنگها نشان دهنده منشاء عمیق (گارنت لرزولیتی) برای آنها می باشد. همچنین تهی شدگی از HREE بیانگر باقی ماندن گارنت و زیرکن در تفاله ذوب است. بالا بودن مقدار Ta, Nb گویای منشاء درون صفحه ای برای این سنگها است. بررس تفصیلی ژئوشیمی این سنگها، منشاء درون صفحه ای (صفحه قاره ای) و بعد از تصادم (بسته شدن نئوتتیس) و نرخ ذوب بخشی کمتر از 5 درصدر را برای آنها آشکار می کند.
نویسندگان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :