پتروگرافی و شیمی کانیها در گدازه های بالشی و دیابازهای شمال حاجی آباد (جنوب غرب خور، استان اصفهان)

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 653

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SCMI15_079

تاریخ نمایه سازی: 9 بهمن 1392

چکیده مقاله:

منطقه مورد مطالع در شمال حاجی آباد قرار داشته و از نظر زمین شناسی در زون ایران مرکزی قرار گرفته است. این گدازه های بالشی و دایک های دیابازی دارای سن احتمالی کرتاسه می باشند. بر اساس مطالعات پتروگرافی دایک های دیابازی دارای بافت افیتیک با کانی های پلاژیوکلاز (لابرادوریت- آندزین)، سانیدین، کلینوپیروکسن (دیوپسید، تیتان دار) الیوین کلریتی و ایلمنیت می باشند که در اثر اسپیلیتی شدن، کانی های ثانویه ی کلریت، آلبیت، اپیدوت، کلسیت، سریسیت، کوارتز و پیریت در آنها بوجود آمده است. گدازه های بالشی دارای بافت آمیگدالوئیدال می باشند که حفره ها از کلسیت ثانویه پر شده است، الوینهای کلریتی، پلاژیوکلاز و کلینوپیروکسن کانیهای سازنده اصلی این سنگ ها هستند که در اثر اسپیلیتی شدن کلریت، کلسیت، اپیدوت و کانی های اپاک در آنها بوجود آمده است. بررس ها نشانی می دهد دایک های دیابازی تغذیه کننده ی گدازه های بالشی بوده اند و کمتر از گدازه ها تحت تأثیر دگرگونی کف اقیانوس قرار داشته اند. مطالعه ی شیمی پیروکسن ها نشان می دهد که این سنگها شبیه بازالت های آلکالی درون صفحه ای هستند. ترمومتری کلینوپیروکسن ها دمای 750 تا 850 درجه ی سانتیگراد را برای فشارهای 1 تا 10 کیلوبار نشان میدهد. گدازه ها فاقد شیشه هستند که نشانه ی خروج کند آنها به دریاهای عمیق می باشد. این سنگها در رخساره ی پرهنیت پومیلئیت و گرین شیست در دمای حدود 240 تا 200 درجه سانتیگراد تحت تأثیر دگرگونی کف اقیانوس قرار گرفته اند.

نویسندگان

قدرت ترابی

گروه زمین شناسی دانشگاه اصفهان

سمیه کریمی

گروه زمین شناسی دانشگاه اصفهان

نرگس شیردشت زاده

گروه زمین شناسی دانشگاه اصفهان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Fe concentrations in ferromagnesiar silicates and oxides from stimatingه [2]. ...
  • . Technoexport, Geology of the Khur Area (Central Iran), Report ...
  • . Technoexport, Geological Map of Khur, Geological Survey of Iran, ...
  • . Technoexport, Geological Map of Ordib, Geological Map of Iran, ...
  • . Nimis P. and Taylor wayne R., Single Clinopyroxene th ...
  • .Zhang Y., Muchez Ph.& Hein U F., Chlorite g eothermometry ...
  • نمایش کامل مراجع