استفاده از تکنیکهای دورسنجی در استخراج شکستگی ها در مقیاسهای منطقه ایی و ناحیهایی بمنظور پهنه بندی مناطق مستعد لرزه خیزی در مطالعات اولیه ژئوتکنیکی
محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مهندسی ژئوتکنیک
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 835
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
GEOTEC01_567
تاریخ نمایه سازی: 9 بهمن 1392
چکیده مقاله:
بررسی ناپیوستگی ها و شکستگی ها همواره مساله مهمی در مطالعات اولیه و ژئوتکنیکی محسوب می شود. شناخت این نواحی از طریق روشهایمستقیم برداشت صحرایی و یا روشهای ژئوفیزیکی و در مقیاسهای محدود انجام می گیرد. با استفاده از تکنیکهای دورسنجی و با داشتن داد ههاىرقومى ماهواره ایى یک منطقه و با پردازش این داده ها و فیلترگذارى میتوان خطواره ها و خصوصاً گسل ها را شناسایى کرد. با توجه به اینکه تصویر ماهواره ایی دید وسیعى از منطقه را در اختیار ما قرار می دهد، مى توان ارتباط بین گسل ها و همچنین مکانیسم برخى گس لها را مشخص کرد. در این تحقیق، تفسیر داده های ماهواره ایی ETM و تهیه نقشه های مربوط به آن نظیر درزه شکاف ها و لیتولوژی توسط نرم افزار Envi انجام گردیده است. پس از آماده سازی و جمع آوری لایه ها و داده های مورد نیاز، همپوشانی و تلفیق لایه های اطلاعاتی جهت تهیه نقشه نهایی با استفاده از نرم افزار Arc GIS انجام گردید. استفاده از این روش با توجه به هزینه پایین تر و همچنین وسعت محدوده مورد بررسی و سرعت انجام این تحلیل ها جهت انجام مطالعات اولیه ژئوتکنیکی پیشنهاد می شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
میثم داودآبادی فراهانی
دانشجوی دکترای تخصصی مهندسی معدن، دانشگاه صنعتی شاهرود، ایران
هاشم امینی
معاونت فنی آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک استان قم، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :