جداسازی و غربالگری باکتری های تولیدکننده ترکیبات ضد باکتریایی از کفه نمکی شهرستان بردسکن علیه پاتوژن های مقاوم به دارو
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 30
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SHIMU-33-1_004
تاریخ نمایه سازی: 31 خرداد 1404
چکیده مقاله:
مقدمه: بیماری های ایجاد شده به وسیله باکتری های مقاوم به دارو از جمله استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین در بسیاری از مراکز درمانی دنیا در حال افزایش است و پژوهشگران به دنبال یافتن ترکیبات دارویی طبیعی جدید برای مقابله با این باکتری ها می باشند. بنابراین مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات ضد میکروبی باکتری های بومی کویر نمک ایران، با شرایط رشد افراطی انجام گرفت.
مواد و روشها: در این پژوهش پس از نمونه گیری، جداسازی ایزوله ها انجام شد، بررسی مورفولوژی جدایه ها و تست های بیوشیمیایی اولیه برای شناسایی باکتری ها انجام شد. بررسی اثر ضدمیکروبی در دو مرحله صورت گرفت. ابتدا با روش کشت کراس یا کشت متقاطع غربالگری اولیه جدایه ها از نظر فعالیت ضدباکتریایی بررسی شد. در ادامه عصاره ایزوله منتخب فعال، جداسازی و خشک شد. تست ضدمیکروبی عصاره ها علیه سویه های مقاوم به دارو ، به روش دیسک دیفیوژن انجام شد. هر آزمون سه بار تکرار گردید و میانگین قطر هاله عدم رشد اندازه گیری و ثبت شد. در پایان میزان تولید ماده ضدباکتریایی ایزوله منتخب در واحد زمان با روش دیسک دیفیوژن علیه استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین تعیین گردید. آنالیز معنی داری داده ها و انحراف از میانگین با نرم افزار مایکروسافت اکسل نسخه ۲۰۲۰ انجام شد.
یافته های پژوهش: از نمونه های کفه نمکی، تعداد ۳۰ ایزوله جداسازی و شناسایی اولیه انجام شد. در غربالگری اولیه ۴ جدایه به عنوان ایزوله فعال شناسایی شدند. نتایج مرحله دوم غربالگری ایزوله منتخب نشان داد که ایزوله های فعال جداشده، فعالیت ضدباکتریایی خوب علیه گونه های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سلین داشتند. نتایج نشان داد که فعالیت ضدباکتریایی جدایه N۲، با افزایش غلظت عصاره خام، بیشتر می شود. نتایج همچنین نشان داد بیشترین مقدار تولید ماده ی ضدمیکروبی بر حسب هاله عدم رشد ۵۴ ساعت پس از شروع فرمنتاسون می باشد که هاله ی عدم رشدی برابر با ۲۹ میلی متر علیه MRSA ایجاد کرده است.
بحث و نتیجه گیری: با توجه به فعالیت ضد میکروبی قوی عصاره ایزوله منتخب از کفه نمکی شهرستان بردسکن علیه استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین با تولید، خالص سازی، و شناسایی ترکیبات فعال این ایزوله ها در مقیاس صنعتی، امکان معرفی ترکیبات ضدمیکروبی جدید مطرح خواهد شد.
کلیدواژه ها:
Antibacterial Effect ، Bacterial Extract ، Drug Resistance ، Methicillin-resistant Staphylococcus aureus ، اثر ضدباکتریایی ، عصاره باکتری ، مقاومت دارویی ، استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین
نویسندگان
حسن باقری یزدی
Dept of Biology Education, Farhangian University, Tehran, Iran
حامد نوروزی طاهری
Dept of Biology Education, Farhangian University, Tehran, Iran
حمیدرضا وطن پور
Dept of Science Education, Farhangian University, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :