محافظت از کلیه ها به عنوان ارگان جزیره ای با استفاده از کولیماتورهای چندبرگی در پرتودرمانی سرطان های حفره شکمی
سال انتشار: 1404
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 35
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SHIMU-33-2_001
تاریخ نمایه سازی: 31 خرداد 1404
چکیده مقاله:
مقدمه: پرتودرمانی در سرطان های مرتبط با حفره شکمی یکی از گزینه های درمان است. بااین حال، دوز تحویلی محدود به کلیه ها باید با بلوک های سفارشی محافظت شوند. هدف از این مطالعه پیشنهاد روشی است که در آن، بلوک های کلیه می توانند توسط کولیماتور چندبرگی جایگزین گردند.
مواد و روشها: در اولین مرحله، هر دو کلیه محافظت شد و بخش باز میدان تحت تابش قرار گرفت؛ اما منطقه میان هر کلیه و دیواره جانبی شکم به طور اجتناب ناپذیر محافظت گردید؛ بنابراین، در مراحل بعدی، دوز دریافتی منطقه محافظت شده به طور اجتناب ناپذیر جبران شد. این فرایند با استفاده از برنامه ریزی درمان و دزیمتری فیلم Kodak EDR۲ تحلیل گردید. نتایج فیلم دزیمتری خوانده شده با MATLAB با داده های دستگاه TPS مقایسه شد و میانگین اختلاف کمتر از ۵ درصد بود که نشان دهنده تطابق قابل قبول میان این دو روش است.
یافته های پژوهش: روش محافظت با MLC کاهش چشمگیری در زمان اختصاص داده شده به درمان، در مقایسه با زمان ساخت بلوک سفارشی و تنظیم بیمار نشان داد. روش استفاده از MLC میزان MU را ۸۶/۳ درصد افزایش داد که چندان قابل توجه نبود. میانگین دوز در هر دو کلیه در هر دو روش MLC و بلوک سروبندی در محدوده حد تحمل کلیه بود؛ همچنین همخوانی داده های میانگین V۱۰، V۱۵ و V۲۰ برای کلیه چپ و کلیه راست انطباق میان دو روش، استفاده از بلوک های سروبندی و شیوه استفاده از کولیماتورهای چندصفحه ای را تایید کردند.
بحث و نتیجه گیری: استفاده از MLC به عنوان یک محافظ برای اندام های ایزوله، به ویژه در پرتودرمانی کل شکم به روش AP/PA توصیه می شود؛ اما دقت کافی در تطابق میدان ضروری است.
کلیدواژه ها:
MLC ، Cerrobend block ، WAR ، kidney ، Dosimetry ، کولیماتور چندبرگی ، بلوک سروبندی ، پرتودرمانی کامل شکم ، کلیه ، دزیمتری
نویسندگان
وریا پروایی
Medical Physics Dept, Ilam University of Medical Science, Ilam, Iran
غزل مهری کاکوند
Dept of Anatomy and Medical Imaging, Faculty of Medical and Health Sciences, University of Auckland, Auckland, New Zealand
طاهره حدیثی نیا
Radiology Dept, School of Paramedical sciences, Guilan University of Medical Sciences, Rasht, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :