پایش سلامت دام با مدل سازی رفتار نشخوار بر اساس اطلاعات مبتنی بر شتاب سنج
محل انتشار: دوفصلنامه ماشین های کشاورزی، دوره: 15، شماره: 2
سال انتشار: 1404
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 55
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JAM-15-2_003
تاریخ نمایه سازی: 7 خرداد 1404
چکیده مقاله:
تعاملات رفتاری حیوان با محیط باید به طور مداوم نظارت گردد تا مدیریت دقیق با موفقیت اجرا شوند. نشخوار نوعی رفتار دام است که از آن به عنوان شاخص سلامت و آسایش دام استفاده می شود. کاهش نشخوار دام نشانگر تغییراتی در بدن حیوان است. پایش فرآیند نشخوار کمک می کند تا بیماری هایی مثل کتوز، ورم پستان و غیره را پیش از بروز علائم تشخیص داده و سامانه های مدیریت دقیق، امکان نظارت و مدیریت هر دام را به صورت مجزا فراهم می کنند. با این روش می توان نشخوار گاو را پیوسته اندازه گیری کرده و از بروز مشکل مطلع شد. مولفه اصلی این سامانه ها، مدل های تحلیلی هستند که به طور خودکار داده های حسگر را به دسته های مختلف رفتاری تبدیل می کنند. هدف از این مطالعه، تفکیک رفتار نشخوار گاو با استفاده از تحلیل داده های به دست آمده از حسگر طراحی شده در آزمایشگاه کشاورزی دقیق دانشگاه تبریز و بررسی اثر موقعیت های مختلف نصب بود. الگوریتم رگرسیون لجستیک برای آموزش و توسعه مدل طبقه بند در نظر گرفته شد. پس از ارزیابی فاکتورهای مختلف و مدل سازی مربوطه، نهایتا ۴ فاکتور بهینه از آرایه های ۵۰تایی انتخاب شدند. ارزیابی مدل طبقه بند نهایی با به کارگیری شاخص های حساسیت، صحت و F-Score به ترتیب مقادیر ۰.۸۸، ۰.۹۴ و ۰.۹۱ را نتیجه داد که نشان از دقت بالای مدل بود. پس از تعیین مدل نهایی، ارزیابی میدانی سامانه با اعمال مدل در حسگر طی سه روز انجام شد. نتایج حاصل از آزمون نهایی مدل در مقایسه با مشاهدات بصری نشان از توانایی تشخیص ۸۹.۴۷% و سازگاری بالای برآورد سامانه با مشاهدات میدانی بود.
نویسندگان
الناز واحدی تکمه داش
گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
حسین نوید
گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
حمیدرضا قاسم زاده
گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
هادی کریمی
بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرمان، ایران
مهسا جوانی هلان
گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :