تأثیر تنش کمبود آب بر شاخص های جوانه زنی ژنوتیپ های تتراپلوئید و هگزاپلوئید گندم
محل انتشار: دوازدهمین کنگره ژنتیک ایران
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 551
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CIGS12_0975
تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1392
چکیده مقاله:
گندم به عنوان اصلی ترین منبع غذایی بشر به شمار می رود و بخش زیادی از اراضی زیرکشت گندم در مناطق خشک و نیمه خشک قرار گرفته است، در چنین شرایطی کمبود آب و تنش حاصل از آن عملکرد گیاه را از عملکرد استاندارد پائین می آورد. این تحقیق جهت بررسی تأثیر تنش کمبود آب از طریق اعمال سطوح مختلف پتانسیل اسمزی برشاخص های جوانه زنی ژنوتیپ های تتراپلوئید هگزاپلوئید گندم انجام شد. از ژنوتیپ های تتراپلوئید، گندم دوروم واریته گردیش و از ژنوتیپ های هگزاپلوئید، گونه گندم نان واریته الوند انتخاب شدند. صفات مورد مطالعه شامل درصد جوانه زنی، طول ریشه چه، طول ساقه چه و وزن خشک گیاهچه بودند. آزمایش بصورت طرح کاملاً تصادفی در چهار تکرار انجام شد. تیمارها شامل شاهد (آب مقطر) و سه سطح بتانسیل اسمزی (0/1، 0/5 و 0/9 مولار پلی اتیلین گلیکول) بودند. نتیجه گیری شد که در صورت عدم تنش کمبود آب از لحاظ درصد جوانه زنی و طول ریشه چه بین گندم الوند (هگزاپلوئید) و گندم گردی (تتراپلوئید) اختلاف معنی داری وجود ندارد ولی بیشترین طول ساقه چه و وزن خشک گیاهچه به گندم گردیش تعلق داشت. با اعمال تنش کمبود آب علارغم کاهش شدید صفات در هر دو ژنوتیپ، ولی شدت کاهش در گندم الوند در کلیه صفات فوق بطور معنی داری بیشتر از گندم گردیش بود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فرشاد سرخی لله لو
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی میاندوآب
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :