اثر تیمارهای هورمونی و نوع ریزنمونه برکال زایی گیاه دارویی خارشتر
محل انتشار: دوازدهمین کنگره ژنتیک ایران
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 978
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CIGS12_0873
تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1392
چکیده مقاله:
گیاه خارشتر با نام علمی Alhagi camelthorn گیاهی دارویی و مرتعی از خانواده پروانه آسا است. یکی از متابولیت های مهم این گیاه کتچین است که خاصیت آنتی اکسیدانی دارد. در باره فواید ضرسرطانی، کاهش کلسترول خون، کاهش فشار خون و کاهش قند خون این گیاه گزارش های بسیاری وجود دارد که آن را به منبع دارویی مناسبی برای انواع بیماریها تبدیل کرده است. مطالعه و بهینه سازی کشت بافت این گیاه منظور دستورزی ژنتیکی آن در تولید متابولیت های ثانویه بسیار مهم است. دستیابی به توده تمایز نیافته سلولی مناسب با انتخاب بهترین ترکیب تنظیم کننده های رشد و ریز نمونه های ماسب حاصل می شود. در این مطالعه به بررسی اثر تنظیم کننده های مختلف رشد و انواع ریزنمونه ها بر میزان رشد کالوس پرداخته شد. در این تحقیق پنج نوع اکسین (IAA, Picloram, NAA, 2.4,D و IBA) و 2 نوع ؟؟؟؟؟؟ (BA و kinetine) و اثر آن بر سه ریزنمونه ریشه چه، ؟؟؟؟ و برگ لپه ای در رشد کالوس بررسی شد. آزمایش در قالب طرح پایه فاکتوریل و کاملاً تصادفی با 30 تیمار (10 سطح هورمونی و 3 نوع ریزنمونه) در 3 تکرار انجام شد. نتایج نشان داد که ترکیب هورمونی NAA-KIN در ریزنمونه های برگ لپه ای دارای بالاترین میزان وزن تر و خشک کالوس بوده و مؤثرترین ترکیب هورمونی در ک ال زایی این گیاه می باشد. با انتخاب ریزنمونه و ترکیب هورمونی پیشنهاد شده به بیشترین میزان کال زایی و رشد الوس دست خواهیم یافت.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مریم آزاده
دانشگاه شهید بهشتی، دانشکده مهندسی انرژی و فناوریهای نوین، گروه بیوتکنولوژی
حسین عسکری
دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین، دانشکده فنی و مهندسی، گروه بیوتکنولوژی کشاورزی
رحیم حداد
دانشگاه شهید بهشتی، دانشکده مهندسی انرژی و فناوریهای نوین، گروه بیوتکنولوژی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :