مطالعه همراهی دو پلی مورفیسم تک نوکلوتیدی (M18(rs947267 و (M23(rs3918342 در ژن DAOA/G72 با اختلال اسکیزوفرنیا (SCZ) در جنوب غربی ایران
محل انتشار: دوازدهمین کنگره ژنتیک ایران
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 912
فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CIGS12_0589
تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1392
چکیده مقاله:
اسکیزوفرنیا، یک اختلاف ناتوان کننده عصبی است که احتمالاً بوسیله فاکتورهای ژنتیکی و غیرژنتیکی تحت تأثیر قرار می گیرد و به نظر می رسد، یک اختلالات پیچیده انتقال عصبی سیناپسی است. در ابتدا یک مطالعه پیوستگی به این نکته دست یافت که ژن DAOA/G72 که در ناحیه 13q22 قرار داردف در واقع یک ژن مستعد کننده برای ایجاد اختلال اسکیزوفرنیا است. همراهی قابل توجهی بین ژن DAOA و اختلالات اسکیزوفرنیا در مطالعات مختلف گزارش شده است. در مطالعه مودر شاهدی حاضر، احتمال همراهی بین دو پلی مورفیسم تک نوکلئوتیدی M18 و M23 در ژن DAOA با اختلال اسکیزوفرنیا در جمعیت جنوب غرب ایران، مورد بررسی قرار گرفته است. براساس ضوابط DSM-IV-TR، 100 فرد بیمار مبتلا به اسکیزوفرنیا و براساس پرسشنامه سلامت عمومی گلدربرگ (GHQ) نیز، 127 فرد، بعنوان شاهد سالم، از جمعیت جنوب غرب ایران جمع آوری شدند. این نمونه ها از نظر جنس و قومیت همسان سازی شدند. فراوانی آللی و ژنوتیپی این پلی مورفیسم ها، در دو گروه مذکور با استفاده از روش PCR-RFLP تعیین گردید و داده ها با تست رگرسیون لجستیک و کای اسکونر منتل- هنزل آنالیز شدند. در نهایت مطابق با آنالیز داده ها، بین پلی مورفیسم (M18(rs947267 و اسکیزوفرنیا، همراهی مشاهده نشد. در حالی که در رابطه با پلی مورفیسم (M23(rs3918342 و اسکیزوفرنیا همراهی قابل توجهی ملاحظه شد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
لیلا احمدی
دانشگاه شهید چمران اهواز، دانشکده علوم، گروه ژنتیک
رضا کاظمی نژاد
دانشگاه شهید چمران اهواز، دانشکده علوم، گروه ژنتیک
نیلوفر خواجه الدین
دانشگاه جندی شاپور، دانشکده پزشکی، گروه روان پزشکی
حمید گله داری
دانشگاه شهید چمران اهواز، دانشکده علوم، گروه ژنتیک
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :