بررسی وضعیت صادرات سنگهای ساختمانی ایران و تجزیه و تحلیل بازارهای هدف
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 13,667
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
STONE01_003
تاریخ نمایه سازی: 23 دی 1385
چکیده مقاله:
کشور ایران چهارمین تولیدکنندة عمده سنگ جهان محسوب میشود اما متاسفانه سهم صادرات از این میزان تولید بسیار اندک است. با مطالعه میزان و روند صادرات سنگ در سالهای مختلف می توان ملاک و معیار خوبی برای ارزیابی میزان موفقیت صادرات سنگ کشور بدست آورد، بازارهای هدف را مشخص کرد و هدفهایی را برای آینده صادرات سنگ در نظر گرفت. برای این منظور در مطالعه حاضر میزان صادرات سنگهای ساختمانی به تفکیک برای چهار گروه از سنگها و ارزش دلاری عایده از آنها برای یک دوره زمانی ده ساله (سالهای 1375 تا 1384) مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین میزان کل صادرات، میزان صادرات سنگهای کارنشده و کارشده و ارزش دلاری حاصله از بازارهای مختلف جهان با ترسیم نمودارهای مختلف مربوطه مطالعه گردیده است. مقایسه میزان صادرات سنگ ایران به مناطق مختلف و بررسی نوع سنگ صادره ملاک خوبی برای تعیین و تشخیص بازارهای هدف صادراتی سنگ و توانمندیهای ایران در این بازارها می باشد.
مطالعات انجام شده نشان می دهد که روند صادرات سنگهای کارشده در ده سال اخیر بر خلاف سنگهای کارنشده که نوسان کمی داشته، کاملاً پرنوسان و با افت وخیز زیاد بوده که نشان دهنده عدم ثبات در بازار سنگهای کارشده ایران و تغییر دائمی مشتریان و از دست دادن برخی بازارها می باشد. آمارها نیز نشان می دهد که توانایی عمده صادراتی ایران در زمینه سنگهای آهکی مرمر، تراورتن و رخام است که این به توان بالقوه و منحصر بفرد معدنی کشور در این زمینه و نیز رقبای کم در زمینه این نوع سنگها در بازار مربوط می شود و طی ده سال اخیر بازار عمده سنگ ایران را خاورمیانه و بالاخص کشورهای حاشیه خلیج فارس تشکیل داده اند؛ جایی که میل خریداران در آنجا بیشتر به سمت سنگهای آهکی و روشن است.
مطالعه روند صادرات سنگ ایران طی سالهای 1375 تا 1384 و مقایسه آن با روند صادرات در ده سال قبل از آن نشان می دهد که روند توسعه صادرات سنگهای ساختمانی جهش خوبی داشته و منظم تر و کم نوسان تر از گذشته و با رشد متوسط 19 درصدی از لحاظ وزنی و 45 درصدی از لحاظ ارزش دلاری همراه بوده است که این خود حاکی از برنامه ریزی نسبتاً اصولی تر این سالها در جهت توسعه صادرات سنگ می باشد.
نویسندگان
رضا احمدی
عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران - واحد اراک