کاربرد الگوریتم pso دربرنامه ریزی هوشمند فرود هواپیماها

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی زیرساختهای حمل و نقل
  • کد COI اختصاصی: TI01_165
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1174
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کاظم دستگردی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی برق-کنترل، دانشکده مهندسی برق، گروه کنترل، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گناباد

ناصر مهرشاد

استادیار گروه الکترونیک، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دانشگاه بیرجند

محسن فرشاد

استادیار گروه الکترونیک، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دانشگاه بیرجند

چکیده

امروزه با توجه به توسعه‌ی سیستم‌های حمل‌ و نقل در سراسر دنیا، سیستم‌ حمل و نقل هوایی نیز به‌دلیل مزایای متعدد رشد فوق‌العاده‌ای داشته است. این نرخ رشد سبب شد که بسیاری از فرودگاه‌های پرترافیک و متراکم دنیا به‌دلیل حجم ترافیکی بالا در نشست و برخاست هواپیماها، با محدودیت ظرفیت باند در پذیرش برخی پروازها مواجه گردند. این محدودیت می‌تواند سبب ایجاد تأخیرهای پروازی شده و نارضایتی مسافران را از شرکت‌های هواپیمایی در پی داشته باشد. از طرفی روش‌های سنتی همچون احداث باندهای جدید در فرودگاه‌ها یا احداث فرودگاه‌های جدید، به‌دلیل عدم صرفه‌ی اقتصادی و محدودیت‌های‌ زیست‌محیطی و جغرافیایی، راهکاریی مفید و کاربردی برای حل مسأله‌ نبودند. از این‌رو در دو دهه‌ی اخیر، ایده‌ی استفاده‌ی بهینه از ظرفیت‌های موجود در فرودگاه‌ها جهت کنترل تراکم ترافیکی مورد توجه بسیاری از پژوهشگران قرار گرفته است. در این مقاله سعی شده است تا با استفاده از رویکردی نوین، الگوریتم بهینه‌سازی انبوه ذرات برای حل مسأله‌ی برنامه‌ریزی فرود هواپیماها در فرودگاهی متراکم و پرترافیک، مورد استفاده قرار گیرد. در این رویکرد هوشمند، زمان‌بندی و تعیین ترتیب فرودهای متوالی با در‌نظر‌گرفتن محدودیت‌های خاص جدایی ایمن بین هواپیماها و رعایت استانداردهای لازم، به شیوه‌ای مؤثر صورت گرفته است. شبیه‌سازی‌ها نشان می‌دهند که در مقایسه‌ی با روش‌های ارائه شده قبلی از جمله روش‌های هوشمند مبتنی بر الگوریتم‌ ژنتیک، مجموع تأخیرهای پروازی به میزان قابل ملاحظه‌ای کاهش یافته است.

کلیدواژه ها

برنامه‌ریزی فرود هواپیماها، بهینه‌سازی، تأخیر پروازی، تراکم ترافیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.