اثرات محلول پاشی برگی با غلظت های مختلف کائولین بر ویژگی های گل و تشکیل میوه شش رقم تجاری زیتون در شرایط گرم
سال انتشار: 1404
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 10
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SUST-35-1_011
تاریخ نمایه سازی: 21 اردیبهشت 1404
چکیده مقاله:
مقدمه و اهداف: وجود شرایط گرم و خشک مناطق پرورش زیتون در استان کرمانشاه باعث شده که در بیولوژی ارقام زیتون موجود در این مناطق اخلال ایجاد شده و باعث کاهش میزان درصد تشکیل میوه و عملکرد ارقام زیتون در این مناطق گردد. بنابراین هدف این آزمایش بررسی اثرات محلولپاشی کائولین بر ویژگیهای گل و تشکیل میوه شش رقم تجاری زیتون در شرایط مزرعه بود. مواد و روش ها: پژوهش حاضر به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار وسه فاکتور (سال، غلظتهای کائولین و ارقام زیتون) در سال ۱۳۹۶ به مدت سه سال در شرایط مزرعه اجرا گردید که در سال ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ ویژگیهای گل و تشکیل میوه ثبت گردید. دو مرحله محلولپاشی کامل درختان زیتون با کائولین در اواسط تیر و مرداد (با توجه به هوای گرم و خشک در این مدت)، در غلظتهای صفر به عنوان شاهد (محلولپاشی با آب) و ۲ و ۴ درصد انجام گرفت. مواد آزمایشی این تحقیق درختان بالغ شش رقم از ارقام زیتون شامل آمفیسیس، سویلانا، روغنی، مانزانیلا، کنسروالیا و زرد بودند. هر واحد آزمایشی شامل دو درخت بود. نتایج: نتایج نشان داد که واکنش ارقام زیتون مورد مطالعه به محلولپاشی سطوح مختلف کائولین، متفاوت بود، بهطوریکه بیشترین درصد تشکیل میوه درارقام کنسروالیا و زرد همراه محلولپاشی۴ درصد کائولین حاصل شد و کمترین درصد تشکیل میوه در رقم روغنی و بدون محلولپاشی کائولین حاصل شد. در تمامی ارقام مورد مطالعه محلولپاشی کائولین باعث بهبود صفات اندازهگیری شده، گردید نتیجه گیری: با استفاده از محلولپاشی کائولین با توجه به خاصیت انعکاس نور و کاهش بار دمایی درختان و حفظ شادابی و رطوبت درختان زیتون، در دو مرحله رشدی میوه میتوان باعث بهبود وضعیت گلدهی و تشکیل میوه در ارقام مختلف زیتون در مناطق گرم و نیمه گرم کشورگردید.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
رحمت اله غلامی
بخش تحقیقات علوم باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرمانشاه،
ابوذر هاشم پور
پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری
عیسی ارجی
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمانشاه
ابوالمحسن حاجی امیری
عضو هیئت علمی بخش زراعی و باغی مرکز تحقیقات آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کرمانشاه
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :