تاثیر زمان برداشت و دمای خشک کن بر کیفیت بذر سویا
محل انتشار: مجله پژوهش های بذر ایران، دوره: 2، شماره: 2
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 59
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_YUS-2-2_007
تاریخ نمایه سازی: 16 اردیبهشت 1404
چکیده مقاله:
به منظور بررسی اثر رطوبت های مختلف بذر در هنگام برداشت و دمای خشک کردن بر خصوصیات جوانه زنی بذر سویا آزمایشی به صورت یک آزمایش فاکتوریل ۲×۳×۲ بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در دو منطقه مغان و کرج انجام شد. عامل اول رقم در دو سطح (ویلیامز و L۱۷)، عامل دوم رطوبت زمان برداشت در سه سطح (۱۵،۲۰ و ۲۵ درصد) و عامل سوم دمای خشک کن در دو سطح (۳۰ و ۴۵ درجه سانتی گراد) بودند. نتایج نشان داد که درصد جوانه زنی بذرهای تولیدی منطقه کرج (۳/۸۱%) نسبت به درصد جوانه زنی بذرهای تولید شده در مغان (۴/۷۷%) بیشتر بود. تفاوت بین درصد جوانه زنی بذرهایی که با دمای ۳۰ و ۴۵ درجه سانتی گراد خشک شده بودند در بذرهای با رطوبت ۱۵% حدود ۵/۵% بود درحالی که این تفاوت در بذرهای با رطوبت ۲۵% حدود ۵/۱۸% بود. در بذرهای تولیدی منطقه کرج با رطوبت ۱۵ درصد، شاخص بنیه گیاهچه در هر دو رقم تفاوت معنی داری نداشت اما این شاخص در رطوبت ۲۰ درصد در رقم ویلیامز (۷/۱۳۹) بیشتر از رقم L۱۷ (۳/۱۰۷) بود. بیشترین مقدار هدایت الکتریکی محلول تراوش یافته از بذر (۴۲/۵۱ میکرو زیمنس بر سانتی متر بر گرم) از بذرهای رقم L۱۷ با رطوبت ۲۵ درصد در دمای ۴۵ درجه سانتی گراد به دست آمد و کم ترین آن (۴۶/۲۸ میکرو زیمنس بر سانتی متر بر گرم) در بذرهای رقم ویلیامز با رطوبت ۲۰% که با دمای ۳۰ درجه سانتی گراد خشک شده بودند مشاهده گردید. با توجه به نتایج حاصله بایستی بلافاصله پس از رسیدن رطوبت بذرهای سویا به زیر ۲۰ درصد نسبت به برداشت و خشک کردن بذر در منطقه مغان در دمای ۳۰ درجه سانتی گراد اقدام شود.
کلیدواژه ها:
Electrical conductivity ، Germination ، Seed ، Soybean ، Vigor index ، بذر ، جوانه زنی ، سویا ، شاخص بنیه ، هدایت الکتریکی
نویسندگان
حسین صادقی
Seed and Plant Certification and Registration Institute, Karaj, Iran
حسین حیدری شریف آباد
Department of Agronomy, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
آیدین حمیدی
Seed and Plant Certification and Registration Institute (SPCRI), Karaj, Iran.
قربان نورمحمدی
Department of Agronomy, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
حمید مدنی
Department of Agronomy, Arak Branch Islamic Azad University, Arak, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :