تعیین میزان فلزات سنگین در اندامهای اردک سرسبز (Anas platyrhynchos) و ارزیابی ریسک غذایی ناشی از مصرف آن در سواحل جنوب شرقی دریای خزر
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,045
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
GALIKASHPNU01_036
تاریخ نمایه سازی: 29 دی 1392
چکیده مقاله:
در این پژوهش 30 قطعه اردک سرسبز (15 قطعه نر و 15 قطعه ماده)، از سواحل جنوب شرقی دریای خزر جمع آوری شد. غلظت فلزات سنگین سرب، کادمیوم، کروم، روی و آهن در بافتهای کبد، کلیه و عضله سینه اردک سرسبز با استفاده از دستگاه جذب اتمی تعیین گردید. تجمع فلزات کادمیوم، سرب و کروم در بافتهای مختلف از الگوی کلیه> کبد> عضله و تجمع فلزات روی و آهن از الگوی کبد> کلیه> عضله پیروی کرد. میانگین غلظت فلزات سنگین در کبد و عضله اردک سرسبز از ترتیب Fe>Zn>Pb>Cd>Cr پیروی کرد در صورتی که میانگین غلظت فلزات سنگین در کلیه اردک سرسبز از ترتیب Fe>Zn>Pb>Cr>Cd پیروی کرد. تجمع زیستی آهن در بافت عضله سینه بین دو جنس نر و ماده اختلاف معنی داری را نشان داد (P<0/05) میزان جذب روزانه و هفتگی فلزات سنگین ناشی از مصرف اردک سرسبز توسط خانواده شکارچیان در حد مجاز بود. میزان ) Target Hazard Quotients ) THQ برای هریک از فلزات کمتر از یک بدست آمد. به طور کلی فعالیتهای مختلف انسانی در قسمتهای اطراف تالاب و ورود فاضلابهای گوناگون را میتوان منبع اصلی آلودگی به فلزات سنگین در منطقه مورد مطالعه دانست.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمدحسین سینکاکریمی
دانشجوی کارشناسی ارشد محیطزیست، دانشگاه بیرجند
علیرضا پورخباز
استادیار گروه محیطزیست، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند
مهدی حسن پور
سازمان محیط زیست، اداره کل حفاظت محیط زیست استان گلستان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :