تحلیل و ارزیابی زیست محیطی و مصرف انرژی با به کارگیری سیستم هیبریدی برای واحد صنعتی در شهرستان میانه
محل انتشار: مهندسی مکانیک مدرس، دوره: 20، شماره: 9
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 94
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MME-20-9_016
تاریخ نمایه سازی: 22 اسفند 1403
چکیده مقاله:
با توجه به رشد روزافزون قیمت حامل های انرژی و کاهش ذخایر سوخت فسیلی، استفاده از انرژی های تجدیدپذیر پر اهمیت تر می شود. در این پژوهش امکان استفاده از سامانه های هیبریدی انرژی در مقیاس کوچک جهت تامین برق مصرفی یک واحد دامپروری در شهرستان میانه مورد ارزیابی قرار گرفت و به این منظور سه منبع توربین بادی، فوتوولتائیک و ژنراتور دیزلی از لحاظ زیست محیطی، فنی و اقتصادی مورد ارزیابی قرار گرفت. این ارزیابی توسط نرم افزار تحلیل انرژی هومر صورت گرفت و نتیجه آن نشان داد که استفاده از یک ژنراتور دیزلی، کم هزینه ترین راه کار است. سپس به ترتیب استفاده از ترکیب ژنراتور دیزلی با سیستم های فوتوولتائیک، توربین بادی و ژنراتور و در نهایت آرایش سه گانه ژنراتور دیزلی به همراه استفاده از فوتوولتائیک و توربین بادی کمترین هزینه را به دنبال داشت. اما به لحاظ زیست محیطی، استفاده از سیستم هیبریدی سه گانه ژنراتور دیزلی ۳۸، فوتوولتائیک ۵۱ و توربین بادی ۱۱% کمترین میزان انتشار آلایندگی را به همراه داشت، به طوری که در مقایسه با دیزل تک گانه انتشار کربن دی اکسیدکربن را ۴/۳۸% کاهش می داد. با احتساب شاخص بازگشت سرمایه که یک شاخص اصلی در طرح مسایل امکان سنجی است، زمان بازگشت سرمایه برای استفاده از ژنراتور دیزلی بیش از ۳ سال و ۷ ماه به دست آمد؛ در حالی که در راه کار استفاده از ژنراتور دیزل- فوتوولتائیک این شاخص کمتر از یک سال حاصل شد، که از این لحاظ این آرایش در رتبه نخست قرار گرفت.
کلیدواژه ها:
Hybrid Systems ، Renewable Energy ، Homer Software ، Environmental and Economic Analysis ، سیستم های هیبریدی ، انرژی تجدیدپذیر ، نرم افزار هومر ، تحلیل زیست محیطی و اقتصادی
نویسندگان
رضا اکبری
Biosystems Engineering Department, Agriculture Faculty, University of Tabriz, Tabriz, Iran
یحی عجب شیرچی
Biosystems Engineering Department, Agriculture Faculty, University of Tabriz, Tabriz, Iran
فرید حقیقت شعار
Biosystems Engineering Department, Agriculture Faculty, University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :