سنتز الیاف سرامیکی هگزا آلومینات باریم به روش سل ژل
محل انتشار: ششمین کنگره سرامیک ایران
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,220
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICC06_091
تاریخ نمایه سازی: 11 دی 1385
چکیده مقاله:
امروزه ترکیبات آلومینات باریم به دلیل داشتن نسو زندگی بالا، در تولید مواد نسوز و سرامیک های مهندسی پیشرفته کاربردهای فراوانی پیدا نموده اند . مطابق دیاگرام فازی ترکیب دو تایی سیستم های Al2O3-BaO ، ترکیبات اکسید باریم، مونو آلومینات باریم و هگزا آلومینات باریم مواد دیرگدازی هستند که به ترتیب دارای نقطه ذو بی معادل 1920 ، 1800 و 1900 درجه سانتیگراد می باشند . به طور کلی از این مواد می توان در کاربردهایی نظیر مواد اتصال دهنده در تولید جرم های ریختنی، سرامیک های مهندسی و یا محصولات الیاف سرامیکی پیشرفته استفاده نمود .
در این تحقیق ساخت الیاف باریم هگزا آلومینات با استفاده از مواد اولیه ای نظیر اکسید آلومینیوم ( به صورت نانو بوهمیت ) و کربنات باریم به روش سل ژل مورد بحث و بررسی قرار گرفته است . بدین منظور پس از انتخاب مواد اولیه و یک سیستم سل ژل با استفاده از متانول، اسید نیتریک و یک چسب آلی واسط ) ) PVA ، نسبت به سنتز شیمیایی الیاف هگزا آلومینات باریم اقدام گردید . در نهایت پس از هیدرولیز، خشک کردن و عملیات حرارتی الیاف به دست آمده در دماهای مختلف، خواص فازی و ریزساختاری الیاف تولید شده بررسی گردید . بررسی های فازی با استفاده از الگوهای پراش اشعه X نشان دادند که با افزایش دمای زینتر، راندمان تشکیل ترکیب هگزا آلومینات باریم افزایش می یابد . همچنین بررسی های ریزساختاری با استفاده از میکروسکوپ الکترونی SEM+EDS ، تشکیل الیاف را در ساختار محصول اثبات می نماید . در این تحقیق روند واکنش های تشکیل ترکیب با استفاده از منحنی های آنالیز حرارتی DTA+TG نیز مورد بررسی قرار گرفت .
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حمیدرضا رضایی
دانشکده مهندسی مواد و متالورژی، دانشگاه علم و صنعت ایران
رحیم نقی زاده
دانشکده مهندسی مواد و متالورژی، دانشگاه علم و صنعت ایران
سرمد اسلامی
دانشکده مهندسی مواد و متالورژی، دانشگاه علم و صنعت ایران
فرزین آریان پور
دانشکده مهندسی مواد و متالورژی، دانشگاه علم و صنعت ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :