تحلیل نقشه اهمیت-عملکرد (IPMA) شاخص های عوامل موثر بر ارتقای ظرفیت خط مشی آموزش های مهارتی

سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 77

فایل این مقاله در 30 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_FASLN-13-50_001

تاریخ نمایه سازی: 20 اسفند 1403

چکیده مقاله:

توانایی سازمان های دولتی برای هماهنگی و اجرای خدمات عمومی یا همان ظرفیت خط مشی از چنان اهمیتی برخوردار می باشد که شاخصی برای سرمایه دار بودن کشورهاست. محقق در راستای شناسایی شاخص های تاثیرگذار در ظرفیت خط مشی گذاری آموزش های مهارتی کشور از حیث عملکرد و اهمیت آن ها  نسبت به تدوین مدل ارتقای ظرفیت خط مشی گذاری آموزش های مهارتی کشور با استفاده از پارادایم تحقیق عملگرا، رویکرد آمیخته، استراتژی نظریه داده بنیاد و معادلات ساختاری اقدام نمود. حجم نمونه کیفی ۱۵ نفر خبره به صورت غیر تصادفی هدفمند و مصاحبه ها نیمه ساختار یافته بودند.تحلیل داده های کیفی با نرم افزار MaxQda۲۰۲۰ و فرایند کدگذاری صورت پذیرفت. در بخش کمی حجم نمونه ۲۱۴ نفر با استفاده از نرم افزار G Power۳.۱ تعیین گردیده و داده های حاصله از پرسشنامه های تکمیل شده با استفاده از نرم افزارهای SPSS ۲۶ و PLS ۳ مورد تحلیل واقع گردید.نتایج آزمون های آماری نشان دادند که ظرفیت های مدیریتی، انتخاب معتبر، زیرساخت های خط مشی گذاری، قابلیت های خط مشی گذاری، اجرای خط مشی و تجزیه و تحلیل و تدوین خط مشی در حدی پایین تر از نقطه مطلوب قرار دارند.  مدل تایید شده در تحلیل IPMA  توسط نرم افزار PLS ۳ نشان داد که دو شاخص تلاش برای افزایش مخاطب و اتخاذ تدابیر اعتماد دهنده با مقادیر ضریب اهمیت به ترتیب ۰.۰۲۹۰ و ۰.۰۲۶۸ و ضرایب عملکرد ۶۰.۷۱۴ و ۶۱.۸۷۸ از اهمیت بیشتری برخوردارند ولی کارکرد پایین تری نشان داده اند، لذا توجه و سرمایه گذاری بر روی آن ها توسط سیاستگذاران آموزش های فنی و حرفه ای توصیه می شود.

کلیدواژه ها:

Policy capacity ، skill training ، Important – Performance Matrix ، Technical and Vocational Training ، ظرفیت خط مشی گذاری ، آموزش مهارتی ، ماتریس اهمیت – عملکرد ، آموزش فنی و حرفه ای

نویسندگان

ابوالفضل تیرانداز

Technical & Vocational Training Organization

علی فرهادی محلی

استادیار، گروه مدیریت دولتی، واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان، ایران

خالد نواصر

موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی اروندان، خرمشهر ، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :