اثرات ضدسرطانی و ضدتکثیری درمان ترکیبی ۵-فلورواوراسیل با سویه های پروبیوتیکی لاکتوباسیلوس علیه سلول های سرطانی روده بزرگ
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 55
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SHIMU-32-6_002
تاریخ نمایه سازی: 15 اسفند 1403
چکیده مقاله:
مقدمه: اگرچه ۵-فلوراوراسیل به عنوان داروی شیمی درمانی برای سرطان کولورکتال موثر است؛ اما به علت مقاومت و عوارض جانبی مرتبط با آن، جستجو برای درمان های کمکی از اهمیت بالایی برخوردار است. متابولیت های پروبیوتیک ها ظرفیت ضدسرطانی دارند. در مطالعه حاضر، اثر ضدسرطانی سویه های پتانسیل پروبیوتیکی جداشده از شیر الاغ، شتر و سویه پروبیوتیک استاندارد لاکتوباسیلوس رامنوسوس GG (LGG) علیه رده سرطانی کولون انسان HT-۲۹ و نرمال کلیه جنینی انسان HEK-۲۹۳ به تنهایی و به همراه ۵-فلورواوراسیل ارزیابی شدند.
مواد و روشها: در این مطالعه، سویه هایی که از شیر الاغ و شتر جدا شده بودند، با استفاده از روش های بیوشیمیایی و مولکولی شناسایی گردیدند. اثر ضدسرطانی سویه های لاکتوباسیلوس پتانسیل پروبیوتیکی جداشده از شیر الاغ، شتر و سویه استاندارد پروبیوتیک LGG بر دو رده سلولی HT-۲۹ و HEK-۲۹۳ به تنهایی یا در ترکیب با ۵-FU با روش MTT ارزیابی شدند. برای تحلیل آماری داده ها از آنالیز واریانس استفاده گردید و اختلاف معنی دار میان میانگین ها با استفاده از آزمون تعقیبی توکی بررسی شد. محاسبات آماری با استفاده از نرم افزارMinitab vol.۲۰ انجام گردید. P≤ ۰.۰۵ به لحاظ آماری معنی دار تعیین شد.
یافته های پژوهش: همه سویه های لاکتوباسیلوس مطالعه شده خواص پتانسیل پروبیوتیکی را نشان دادند. ترکیب عصاره سلولی سویه های لاکتوباسیلوس به همراه ۵-فلورواوراسیل به طور موثر میزان زنده ماندن سلول های HT-۲۹ را کاهش داد؛ اما عصاره سلولی سویه های لاکتوباسیلوس به همراه ۵-فلورواوراسیل می تواند اثر سیتوتوکسیک ۵-فلورواوراسیل بر میزان زنده مانی سلول های HEK-۲۹۳ را کاهش دهد و درنتیجه، بر میزان زنده مانی بیفزاید.
بحث و نتیجه گیری: این یافته ها نشان می دهند، عصاره سلولی سویه های لاکتوباسیلوس ممکن است به عنوان یک درمان کمکی بالقوه ضدسرطان عمل کند. بااین حال، برای بررسی سویه های لاکتوباسیلوس به عنوان راهبرد درمان کمکی سرطان، مطالعات بیشتری لازم است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
ساناز سالک
Dept of Microbiology, College of Sciences, Agriculture and Modern Technology, Shiraz Branch, Islamic Azad University, Shiraz, Iran
الهام معظمیان
Dept of Microbiology, College of Sciences, Agriculture and Modern Technology, Shiraz Branch, Islamic Azad University, Shiraz, Iran
افشین محمدی بردبری
Dept of Toxicology and Pharmacology, School of Pharmacy, Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran
سیده عذرا شمس دین
Gasteroenterohepatology Research Center, Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :