تاثیر آنتول روی تشکیل بیوفیلم، میزان ارگوسترول و آب گریزی سطح سلولی کاندیدا گلابراتای جداشده از دستگاه ادراری
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 39
فایل این مقاله در 19 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SHIMU-32-6_003
تاریخ نمایه سازی: 15 اسفند 1403
چکیده مقاله:
مقدمه: در حال حاضر، مقاومت به داروهای ضدقارچی شیمیایی مشکل بهداشتی بزرگی است؛ بنابراین، شناسایی مولکول های جدید ضدقارچی مانند فرآورده های طبیعی برای ایجاد راهبردهای جدید درمانی به منظور پیشگیری و حذف کاندیدیازیس ضروری است. اهداف این کار شامل مطالعه تاثیر آنتول روی رشد، آب گریزی سطح سلولی، میزان ارگوسترول و تشکیل بیوفیلم کاندیدا گلابراتای جداشده از دستگاه ادراری است.
مواد و روشها: روش انتشار دیسک (حساسیت به داروهای ضدقارچی شیمیایی)، روش میکرودایلوشن براث (حساسیت به آنتول)، سنجش کاهش MTT (تشکیل بیوفیلم)، تکنیک HPLC (میزان ارگوسترول) و اتصال به n- هگزادکان (آب گریزی سطح سلولی) برای تعیین تاثیر آنتول برابر جدایه های کاندیدا گلابراتا به کار گرفته شدند. تجزیه وتحلیل آماری داده ها با نرم افزار GraphPad Prism vol.۹.۰.۰.۱۲۱ و آزمون One-Way ANOVA و آزمون های دوتایی Tukey Test / Post-hoc ANOVA در سطح معنا دار ۰۵/۰ انجام گرفت.
یافته های پژوهش: دامنه حداقل غلظت مهارکنندگی کاندیدا گلابراتا حدود ۱۲۵۰-۵/۳۱۲ میکروگرم در میلی لیتر برای آنتول بود (۷۵/۳۴۳±۷۵/۸۴۳ میکروگرم در میلی لیتر). درصدهای آبگریزی سطح سلولی به طور معناداری در گروه های تیمارشده با غلظت های MIC/۲ (۳۷/۶±۷۳/۲۴ درصد) و MIC/۴ (۶۱/۶±۰۱/۲۹ درصد) آنتول بودند؛ همچنین تغییرات درصدی در میزان ارگوسترول غشایی حدود ۳۵/۲۳، ۴۶/۴۶ و ۹۲/۷۳ درصد در غلظت های ۱۲۵/۰، ۲۵/۰ و ۵/۰ میکروگرم در میلی لیتر آنتول در مقایسه با گروه شاهد غیرتیمار بود.
بحث و نتیجه گیری: این نتایج اثربخشی آنتول برابر سلول های پلانکتونیک و بیوفیلمی جدایه های کاندیدا گلابراتا و تداخل با میزان ارگوسترول، آبگریزی سطح سلولی و تشکیل بیوفیلم را نشان دادند که بیان کننده توانایی بالقوه این ترکیب به عنوان یک ضدقارچ طبیعی است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حمید حاجی غلامرضا
Dept of Microbiology and Immunology, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran, Tehran, Iran
عقیل شریف زاده
Dept of Microbiology and Immunology, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran, Tehran, Iran
حجت اله شکری
Dept of Pathobiology, Faculty of Veterinary Medicine, Amol University of Special Modern Technologies, Amol, Iran
جلال حسن
Dept of Comparative Bioscience, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :