شناسایی ترکیبات عصاره هیدرواتانولی اندام گل گیاه آالله برفزی (Ficaria kochii (Ledeb.) Iranshahr & Rech.f.) در مرحله گلدهی کامل
محل انتشار: اولین کنگره بین المللی احیاء بوم شناختی بر پایه طبیعت (با تاکید بر صیانت از شتر دوکوهانه)
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 48
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NERUMA01_188
تاریخ نمایه سازی: 13 اسفند 1403
چکیده مقاله:
هدف از این راهنمای نگارش، ایجاد هماهنگی بین صفحه آرایی مقالات گیاهان حاوی متابولیت های ثانویه چون ترکیبات فنولیکی هستند. عوامل زیادی از جمله نوع اندام می تواند بر کمیت و کیفیت آن ها تاثیر گذار باشد. تحقیقات زیادی نشان می دهد که ترکیب شیمیایی اسانس ها و عصاره های گیاهی بسته به مراحل مختلف فنولوژیکی متفاوت است و مقدار ترکیبات فنولی در مراحل مختلف رشد و نمو گیاهان و بسته به نوع گونه گیاهی ثابت نیست. این تحقیق برای اولین بار به شناسایی ترکیبات فنولی گیاه آالله برف زی (Ficaria kochii (Ledeb.) Iranshahr & Rech.f) که از گیاهان بومی ایران است پرداخت. این گیاه که از خانواده گیاهان آالله است اوایل بهار از ارتفاعات روستای ماجارا شهرستان خلخال اردبیل جمع آوری شد. استخراج ترکیبات فنولی این گیاه توسط دستگاه اولتراسونیک صورت گرفت. عصاره های هیدروالکلی این گیاه جهت شناسایی ترکیبات فنولی با ۱۸ استاندارد به دستگاه HPLC تزریق شد. آنالیز آماری داده ها با نرم افزار SAS انجام شد. بر اساس نتایج عصاره هیدرواتانولی اندام گل در مرحله گلدهی کامل حاوی ترکیب کاتچین و فلاونوئید کل به ترتیب با مقادیر (۰.۰۴ ± ۱.۴۹) و (۰.۰۳ ± ۲.۷۳) میلی گرم بر گرم وزن خشک بود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
ساناز یوسف وند
دانشجوی دکتری علوم و مهندسی مرتع، گروه مرتع و آبخیزداری، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، ایران
خدیجه لطفیزاده
دانشجوی دکتری مدیریت مرتع، گروه علوم و مهندسی مرتعداری، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ایران